Pătraru: „Cele opt competențe la care școala noastră eșuează total!” Irina Petrea: „De când părinții impun reguli în școli și îi învață pe profesori cum să-și facă treaba, e haos”
Data publicării:
Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației și Starea Sănătății, a subliniat, într-un podcast cu psihologul Irina Petrea, cunoscută și ca „Supernanny”, faptul că părinții nu înțeleg că vremurile s-au schimbat și că cerințele de pe piața muncii de astăzi sunt cu totul diferite față de cele de acum 20 sau 40 de ani.

Părinții nu înțeleg că s-au schimbat vremurile. Competențele de care ai nevoie azi pentru a te descurca pe piața muncii sunt cu totul altele de care aveai nevoie în urmă cu 20 sau 40 de ani”, spune Dragoș Pătraru.

Sir Ken Robinson, un expert în educație de renume mondial, a identificat opt competențe esențiale – cei 8C: curiozitatea, creativitatea, comunicarea, colaborarea, compasiunea, controlul de sine, spiritul critic și spiritul civic. 

„Cam asta ar trebui să facă școala. Acestea sunt cele opt competențe la care școala noastră eșuează total. Ce nu înțeleg cei mai mulți părinți care își bombardează copiii... văd la nepotul meu la școală unde părinți nebuni vin și zic: `la clasa a III-a B au 45 de probleme de rezolvat până mâine și dumneavoastră le-ați dat doar 3. Dați să lucreze`”, a mai spus Pătraru în podcastul cu Irina „Supernanny” Petrea.

Citește și „Emanciparea fără educație dă în mârlănie!” Irina „Supernanny” Petrea, despre una dintre cele mai mari greșeli ale părinților: „Vai, nu cumva să îi fie rușine! BA DA! Să-i fie!”

Irina Petrea: „Părinții sunt în stare să distrugă copiilor curiozitatea naturală”

Psihologul Irina Petrea a subliniat că părinții au capacitatea de a distruge curiozitatea naturală a copiilor și de a le crea o aversiune față de școală, un fenomen accentuat de tendința părinților de a se implica excesiv în modul de predare al profesorilor.

„Asta am spus-o de foarte mult timp: părinții sunt în stare să distrugă copiilor curiozitatea naturală, să le formeze fobie de școală și să nu uităm că spun unii `profesorii ăștia îs de vină`, spune psihologul.

Irina „Supernanny” Petrea critică intervenția excesivă a părinților în școli, spunând că aceștia au început să impună punctul lor de vedere și să-i învețe pe profesori cum să-și facă treaba, ceea ce a dus la confuzie și haos în sistemul educațional.

De când părinții au început să-și impună punctul de vedere în școli, să-i învețe ei pe profesori cum să-și facă treaba, i-a zăpăcit pe profesori, au făcut regulă în lucruri în care nu trebuiau să facă regulă și au făcut o varză și atunci... mai fă disciplină în școală dacă mai ai cu ce! 

De la oră nu poți să-l scoți pe coridor și să-i dai absență nemotivată, în timp ce în Anglia există cameră de detenție. Zi la noi în România cameră de detenție! `Ce, mă? Îmi trimit copilul la școală să facă detenție?` Nu, nu e chiar detenție. E o cameră de răcorit”, a spus „Supernanny”.

„Și prin asta înveți! Dacă faci o tâmpenie în societate, vei merge la pușcărie! E simplu!”, a completat Dragoș Pătraru.

„`Nuuu, cum să fie exclus copilul meu?` Păi, de aia! Ca să-și vină în fire! Dacă s-a hlizit cu colegul și e într-o stare în care nu se mai poate concentra și disturbă pe ceilalți colegi, da, du-l în camera de detenție și acolo își vine puțin în fire și la ora următoare se duce și participă la oră. Nu pot să-i dau drumul pe stradă și să dea mașina peste el!”, a conchis Irina Petrea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel