Performanță românească la Chișinău: aur, argint și bronz pentru halterofilii tricolori
Data actualizării:
Data publicării:
Tinerii români demonstrează că fac performanță cu fiecare ocazie!

Este și cazul Andreei Cotruța, sportivă legitimată la secția de haltere a Clubului Sportiv Botoșani, care a obținut trei medalii – una de aur și două de argint – la Campionatul European de Haltere desfășurat la Chișinău, în cadrul categoriei de 59 kg.

Antrenată de Mircea Flămînd, Andreea practică halterele din 2015, an în care a fost descoperită și selecționată de Mihai Drescanu. La competiția din capitala Republicii Moldova, botoșăneanca a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la proba „total”, cu un rezultat cumulat de 208 kg.

Citește și Elevii români pe primul loc în Europa! Performanță remarcabilă la BeSafeNet Olympiad 2025

În celelalte două probe, sportiva a obținut argintul: la „smuls”, cu 94 kg (ratând o încercare la 97 kg), și la „aruncat”, unde a ridicat 114 kg (nereușind la 118 kg și 120 kg).

 

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Cotruța nu este la prima performanță de acest nivel. În urmă cu doi ani, când concura la categoria neolimpică de 55 kg, a cucerit trei medalii de aur la Europenele de seniori.

Iar anul trecut, după ce a trecut în categoria olimpică de 59 kg, a reușit să câștige bronzul la „aruncat”, un loc 4 la „total” și poziția a cincea la „smuls”.

„Nu reprezintă o surpriză pentru noi performanța Andreei. Profesionalismul și seriozitatea în pregătire pe care a avut-o la club sub comanda lui Mircea Flămînd, ea fiind acum la lotul olimpic, au contat enorm în obținerea acestor rezultate cu care ne mândrim și care fac cinste, țării, clubului și județului nostru”, a spus pentru Părinți și Pitici Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoșani.

Performanță obținută și de Estefania Dobre

De asemenea, și Estefania Dobre, concurând la categoria 55 kg, a reușit să se claseze pe locul 13 la „smuls”, cu o performanță de 75 kg, și pe poziția a 14-a la „aruncat”, unde a ridicat 93 kg. În clasamentul general („total”), sportiva s-a situat pe locul 13, cu un total de 168 kg.

În competiția masculină, la categoria 61 kg, Daniel Dorobete a încheiat pe locul 9 la „smuls” (115 kg), pe 10 la „aruncat” (135 kg) și, totodată, pe locul 10 în clasamentul total, cu 250 kg. La aceeași categorie, colegul său Daniel Jigău s-a clasat pe poziția a 11-a atât la „smuls” (95 kg), cât și la „aruncat” (125 kg), respectiv la total (220 kg).

După trei zile de competiție, delegația României a adunat un total de nouă medalii: patru de aur, trei de argint și două de bronz.

Mihaela Cambei a strălucit la categoria 49 kg, cucerind trei medalii de aur. Cristian Luca a adus o medalie de argint la stilul „smuls” (cat. 55 kg), iar la bronz s-au remarcat Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg, smuls), actualmente legitimată la Steaua București, dar cu trecut la CS Botoșani, și Cosmina Pană (cat. 49 kg, smuls).

România participă la Europenele de la Chișinău cu un lot format din 15 sportivi – 8 băieți și 7 fete.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Reguli stricte pentru siguranța copiilor în mașină

Conform Codului Rutier 2025, copiii sub 12 ani sau cu o...



Cele mai noi articole

Top citite

Adda a răbufnit pe TikTok: „Cine a făcut, mă, manualele de clasa a II-a? Nu mai pot!” Părinții confirmă: „Ceva de speriat! Zici că o fac intenționat să-i îndobitocească”

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

pixel