10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Pielea îndeplinește funcții fundamentale pentru organismul nostru: ne apără de infecțiile bacteriene și virale, ajută la reglarea temperaturii și la menținerea nivelului corect de hidratare în corpul nostru.
La sugari și copiii mici, pielea este și un adevărat organ de simț: îi permite copilului să perceapă, prin atingere , stimuli senzoriali și emoționali într-o perioadă de viață în care celelalte simțuri (în special vederea) sunt imature.
Pielea copiilor este mai delicată decât cea a adulților. Să vedem de ce și cum este posibil să-i păstrăm integritatea pentru a nu-i altera funcția naturală de apărare.
De la naștere, este deci esențial să acordăm o îngrijire specială pielii copilului.
- Menține o hidratare adecvată a organismului, asigurând consumul de lichide în mod adecvat pe parcursul zilei.
- Faceți băi sau dușuri scurte (nu mai mult de 10 minute) cu apă caldă.
- Curăță pielea cu produse lichide neagresive cu pH neutru sau ușor acid, cu agenți tensioactivi delicați și neagresivi sau cu soluții de ulei de curățare pe bază de ulei.
- Hrănește pielea cu produse emoliente (cum ar fi creme hidratante și uleiuri hrănitoare) aplicându-le în timp ce pielea este încă umedă.
- La spălarea hainelor pentru copii, utilizați detergenți testați dermatologic și, dacă este posibil, certificați pentru pielea sensibilă în cazul pielii predispuse la atopic.
Pentru baie – care trebuie să fie de scurtă durată și în apă călduță – trebuie evitate produsele spumante cu surfactanți. Pe de altă parte, sunt preferați detergenții uleioși , mai delicati.
După fiecare baie, pe corp trebuie aplicat un strat subțire de cremă hidratantă: hidratarea este esențială pentru a asigura dezvoltarea corectă a barierei cutanate.
Pe care să o aleg? În ceea ce privește produsele de îngrijire a pielii pentru nou-născuți și sugari, este mai bine să mergeți pe unele specifice, care să fie achiziționate de preferință în farmacii, acestea fiind mai testate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...