Pot pleca părinții singuri în vacanță, fără copil? Răspunsul prof. univ. Georgeta Pânișoară
Data publicării:
Mulți părinți nu știu dacă pot sau nu să plece în vacanță de unii singuri.

Deși în societatea românească acest gest ar fi catalogat drept „abandon”, adevărul este altul. „Nu vreau să dau rețete, fiindcă depinde mult de context. Poate pur și simplu părinții își încarcă bateriile prin această vacanță și devin mult mai disponibili și ca timp, și emoțional”, a explicat prof. univ. Pânișoară.

„La fel și în cazul în care avem doi copii. Dacă astăzi, sâmbătă dimineață, ies în parc cu copilul nr. 1, atunci în egală măsură trebuie să știe și copilul nr. 2 că va avea timpul lui cu mine. Adică nu trebuie să fac discrepanțe mari în atenția pe care le-o acord. Însă este posibil ca atunci când devin conflictuali sau simt că e un dezechilibru să avem astfel de activități, separați, din când în când. Dacă totuși suntem o familie și suntem un cuplu cu copii, trebuie să avem activități împreună”, a conchis ea.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Parenting
Tagurile articolului: copii  parenting  parinti  vacanta 

Articole similare

Mamă la 66 de ani, fără fertilizare în vitro

O femeie a devenit mamă pentru a zecea oară la 66 de...

Urania Cremene: „Tații nu sunt pe locul doi”

Tații joacă un rol esențial în viața copiilor lor, iar...



Cele mai noi articole

Top citite

Părintele Necula: „Mai nou, aud la părinți de o obsesie cronică. Terminați cu prostiile! Opriți-vă!”

Andreea Esca, după ce a vizionat „Adolescence”: Influențele externe, „mai toxice decât oricând” și „năpustesc de oriunde, prin toate canalele, peste niște minți fragede”

Părinții mileniali, acuzați că sunt „prea moi” și cresc „o generație fragilă”: „Cred că am înțeles greșit lecția copilăriei noastre”

Prof. dr. Flavian Georgescu: „Copiii NU se simt iubiți așa cum trebuie de către părinții lor! Dragostea pentru ei nu trebuie să aibă niciun fel de legătură cu rezultatele lor” / VIDEO

pixel