Povești biblice pentru copii. „Arată modul în care Isus i-a întâmpinat pe copii și vor înțelege valoarea lor în ochii lui Dumnezeu”
Data actualizării:
Data publicării:
Istorisirile biblice îi vor cuceri cu siguranță pe cei mici!

Căutați să le prezentați copiilor dumneavoastră lecțiile atemporale ale Bibliei? Multe povești biblice sunt perfecte pentru a-i învăța pe copii despre dragoste, credință și speranță - principii care le pot influența pozitiv viața.

Indiferent dacă le citiți copiilor mici, vă implicați cu adolescenții sau chiar căutați o modalitate mai ușoară de a înțelege singur pasajele biblice, următoarele selecții sunt excelente.

Citește și „Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv”

Ce să căutați în cele mai bune povestiri biblice pentru copii

Selectați povestiri din Noul și Vechiul Testament

Jen Brooks, profesoară de Biblie, vorbitoare și autoare a patru studii biblice aprofundate, sugerează selectarea unor povestiri atât din Vechiul, cât și din Noul Testament, pentru a oferi varietate atunci când alegeți cele mai bune povestiri pentru copiii dumneavoastră.

„Este important să îi învățați pe copii povești atât din Vechiul, cât și din Noul Testament și să le prezentați într-un mod în care pot face aplicații personale în viața lor”, explică ea, potrivit Todaysparents.

Vezi și „Încercați aceste strategii utile pentru a vă face copiii să citească!”

Alegeți povești care reflectă caracteristicile lui Dumnezeu și ale lui Isus

Sursa foto: freepik.com@freepik

Cele mai bune povești biblice pentru copii ar trebui să ilustreze și caracteristicile lui Dumnezeu și ale lui Isus.

Potrivit lui Brooks, „Poveștile care evidențiază credincioșia lui Dumnezeu le pot da copiilor un sentiment de siguranță.

În plus, poveștile care arată modul în care Isus i-a întâmpinat pe copii îi pot ajuta să înțeleagă valoarea lor în ochii lui Dumnezeu.

Isus a invitat copiii mici să vină la El și i-a îndemnat pe ucenicii Săi să le permită să facă acest lucru.”

Căutați povești care îi învață pe copii cum să se roage

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Mai presus de toate, Brooks subliniază că povestirile biblice ar trebui să-i învețe pe copii cum să se roage și de ce este importantă rugăciunea.

„Poveștile biblice despre rugăciune ar trebui, de asemenea, să fie subliniate copiilor, astfel încât să învețe ce este rugăciunea și cum să se roage. Acest lucru ajută la promovarea unei relații intime cu Dumnezeu de la o vârstă fragedă”, spune ea.

Ce caracteristici să cauți la cele mai bune povestiri biblice pentru copii

Povești cât mai scurte

Copiii tind să aibă perioade de atenție mai scurte decât adulții, așa că alegerea unor povestiri biblice de dimensiuni mici este inteligentă.

Aceste povestiri rapide sunt perfecte pentru a fi înțelese de mințile tinere și pot deveni cu ușurință parte a rutinei de culcare sau a timpului de legătură în familie.

Citește și „Povești de noapte bună: Cărți perfecte de citit înainte de culcare pentru a aduce vise dulci și frumoase celor mici”

Potrivite vârstei

Atunci când alegeți povestiri biblice pentru copii, este important să găsiți cărți care folosesc un limbaj simplu, adecvat vârstei. De asemenea, verificați intervalul de vârstă recomandat pentru a vă asigura că conținutul corespunde nivelului de înțelegere al copilului.

Cele mai bune povești biblice pentru copii 2024

 Biblia completă ilustrată pentru copii de Janice Emmerson

 Biblie a unui copil de Kenneth N. Taylor

The Action Bible God's Redemptive Story (Seria Action Bible) de Sergio Cariello

The Beginner's Bible: Timeless Children's Stories

Marea carte a poveștilor biblice pentru copii mici de către personalul editorial B&H Kids

365 de povești și rugăciuni biblice de Cottage Door Press

The Biggest Story Bible Storybook de Kevin DeYoun



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel