A fost desemnat cuvântul anului 2024! Termenul a fost căutat de aproape 130.000 de ori pe Cambridge Dictionary
Cu zâmbetul pe buze și energia molipsitoare, Diana își desfășoară activitatea în Piața Centrală a municipiului Buzău, unde a ales să-și deschidă o tarabă de vânzare a roșiilor cultivate cu dragoste în grădina casei sale. Această tânără ambițioasă, recent admisă la prestigioasa Universitate de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a decis să vândă roșii pentru a-și sprijini financiar părinții, dar și pentru a socializa cu oamenii din comunitatea sa.
În ciuda realizărilor sale academice impresionante, Diana nu a ezitat să-și dedice timpul și energia ajutorului în grădina familiei. În fiecare zi, când nu se pregătește pentru universitate, o găsim alături de părinții ei, lucrând din greu pentru a asigura recolta de roșii proaspete și gustoase pe care le va vinde cu mândrie în Piața Centrală.
Cu toate că întâlnim în ea o fire ambițioasă și încrezătoare, viața de vânzătoare de tarabă nu a fost lipsită de provocări pentru Diana. În timp ce servea clienții, ea s-a confruntat adesea cu prejudecăți și judecăți rapide din partea unora dintre aceștia. Mulți o subestimează, uitându-se doar la aparențe și la poziția sa modestă în piață, fără a realiza că Diana este o mină de cunoștințe și un exemplu de curaj și determinare.
„Noi suntem din Gherăseni, o comună la vreo 17 kilometri de Buzău, ne ocupăm cu agricultură, cu roşii pe perioada verii, avem şi conopidă. Îmi place să îmi ajut părinţii pentru că o fac mereu, o face şi sora mea, suntem o echipă. Îmi ajut părinţii cum pot, dar îmi petrec timpul şi în natură, suntem oameni de la ţară, natura face parte din noi, îmi place să cânt, să stau cu ai mei, cu prietenii mei, sunt sociabilă, îmi place să cunosc oameni. Să merg la piaţă este frumos, pentru că aici cunosc tot felul de persoane. În spatele tarabei nu ştie lumea că eşti medicinist, că ai terminat un liceu de prestigiu. În spatele tarabei eşti un om despre care nimeni nu ştie nimic. Uneori eşti judecat, lumea ne consideră oameni de la ţară, inferiori. Mulţi m-au întrebat de ce am lăsat şcoala, fără să mă întrebe la ce liceu sunt, unde dau mai departe, am dat de aceste prejudecăţi, dar oamenii sunt diferiţi şi mulţi dintre clienţii sunt bucuroşi să ne cunoască, aşa cum şi noi suntem bucuroşi să îi cunoaştem pe ei”, a declarat, pentru Agerpres, Diana Necula.
La examenul de Bacalaureat din acest an, Diana Necula a obţinut o medie de peste 9,50. S-a pregătit intens pentru examenul de maturitate, dar o bună parte din timp a acordat-o biologiei, materie unde a devenit olimpică naţională. Acest lucru a ajutat-o să se înscrie la Facultatea de Medicină.
Chiar dacă a fost admisă în universități din toată țara, tânăra a decis să urmeze cursurile Facultății de Medicină din București, având în vedere proximitatea de casă și faptul că își are și sora alături.
„M-am format la Colegiul Național 'B.P. Hasdeu', iar școala gimnazială am absolvit-o în comuna Gherăseni. Acum, urmează să-mi depun diploma de la olimpiadă pentru a putea înregistra rezultatul și a mă putea înscrie la Medicină”, a declarat Diana cu mândrie. „Deși am fost admisă la universități din întreaga țară, am ales Bucureștiul, fiind mai aproape de casă și având și sora mea aici. Am aflat rezultatele de la Bacalaureat și am obținut o medie peste 9,50, am fost mulțumită de rezultate și consider că examenul a fost relativ ușor, deși am avut puțin timp pentru pregătire, venind de la olimpiadă cu doar două săptămâni înainte”.
Deși Diana încă nu știe cu exactitate în ce direcție se va îndrepta în domeniul medical, își dorește ca în timpul studiilor universitare să exploreze diferite specializări și să descopere toate aspectele medicinei în timpul stagiilor din anul IV. Visul ei este să rămână în România și să profeseze aici. „Sincer, aș dori să descopăr toate ramurile medicinei pe care le voi studia în anul IV și abia atunci să iau o decizie cu privire la specializare. Îmi doresc să rămân în România și sper să nu se schimbe planurile. Aș vrea să urmez și rezidențiatul aici, poate cu oportunitatea de a face un schimb de experiență în altă țară. Evident, familia mea să fie lângă mine”, a conchis Diana.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...