Probleme comportamentale pe care părinții nu ar trebui să le ignore niciodată, NICIODATĂ, la copiii lor
Data publicării:
Toți copiii se comportă urât ocazional și unii copii dezvoltă probleme comportamentale temporare ca urmare a stresului.

Cu toate acestea, conform MedlinePlus, comportamentul neadecvat al unui copil poate indica o problemă gravă dacă comportamentul său este excesiv de ostil, agresiv sau perturbator și dacă schimbarea comportamentului durează mai mult de 6 luni.

Un alt indicator al faptului că copilul dumneavoastră are probleme de comportament este atunci când comportamentul nu este adecvat pentru vârsta sa.

Citește și Milenialii, cei mai competenți părinți din istorie. Experți: „Ei aleg să fie mamă sau tată și iubesc această meserie!”

A înțelege mai multe despre psihologia copilului îi va ajuta pe părinți să determine dacă comportamentul copilului lor este normal sau nu. În afară de aceasta, a fi cu ochii pe problemele comportamentale ale copiilor vă va ajuta să decideți dacă ar trebui să solicitați ajutor profesional.

Iată câteva probleme comportamentale pe care părinții nu ar trebui să le ignore niciodată, niciodată la copiii lor:

Sursa foto: freepik.com@Drazen Zigic

Impulsivi

Copiii mici sunt de obicei impulsivi și au adesea probleme în a-și regla emoțiile, ceea ce este perfect normal. Cu toate acestea, impulsivitatea și incapacitatea de a-și controla furia la copiii mai mari ar putea indica o tulburare opozițională provocatoare.

Se crede că aproximativ unul din zece copii suferă de tulburare opoziționistă provocatoare (ODD), afirmă Biblioteca Națională de Medicină, care se caracterizează prin furie, iritabilitate, accese de furie și neascultare.

Dacă observați acest comportament la copilul dumneavoastră, asigurați-vă că solicitați ajutorul unui terapeut pentru copii sau al unui medic. Cauzele ODD sunt fie psihologice, fie chiar neurobiologice.

Neatenție și hiperactivitate

Sursa foto: freepik.com@alenabutor

Dacă copilul dumneavoastră prezintă probleme evidente de atenție, acest lucru ar putea indica tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

Se crede că ADHD apare la aproximativ cinci la sută dintre copiii din lume, potrivit CDC, iar cauzele acestei tulburări sunt puțin înțelese, dar cercetătorii sunt de acord că tulburarea este neurologică.

ADHD se caracterizează prin incapacitatea de a menține atenția, probleme cu controlul propriului comportament și dificultăți sociale.

Cu un tratament precoce care implică medicamente și terapie, copiilor cu ADHD le poate fi mai ușor să se concentreze și să-și controleze impulsurile, iar acest lucru îi va ajuta să-și dezvolte o stimă de sine sănătoasă.

Lipsa de respect

Unii copii dau dovadă de lipsă de respect față de părinți, alți adulți și colegii lor. Lipsa de respect ar putea însemna fie că copilul dumneavoastră își afirmă independența, fie că vă testează limitele.

Deși a fi nepoliticos este normal pentru un copil, părinții trebuie să descurajeze un astfel de comportament și să reacționeze adecvat pentru a preveni ca acest comportament să devină un obicei.

În funcție de vârsta copilului și de ceea ce încearcă să obțină prin lipsa de respect, un părinte poate face mai multe lucruri.

Fie îl poate ignora pe copil pentru a-l descuraja să se mai comporte nerespectuos, fie îl poate tăia din rădăcină, fie îi poate da un exemplu de comportament respectuos. La urma urmei, copiii învață cel mai bine prin exemplu.

Smiorcăieli excesive

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

O problemă comportamentală care poate trece neobservată de majoritatea părinților, în special la copiii preșcolari, este văicăreala excesivă. Deși este normal ca micuții să se vaite și să plângă de frustrare, unii copii folosesc acest tip de manifestări emoționale pentru a obține ceea ce vor.

Acest comportament este pur și simplu un rezultat al condiționării, deoarece copiii observă devreme că primesc cea mai mare atenție atunci când sunt supărați.

Dacă doriți să vă opriți copilul să se vaite, pediatrul Laurel Schultz îi sfătuiește pe părinți să acorde atenție copiilor lor atunci când nu sunt supărați.

Plânsul ar putea indica faptul că copilul dumneavoastră se simte neglijat. Dar nu fiți aspru cu dumneavoastră aici. Mulți părinți din ziua de azi se luptă să obțină suficient timp pentru a satisface toate nevoile copiilor lor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel