Probleme cu care se confruntă persoanele cu inteligență emoțională, pe care ceilalți nu le vor înțelege niciodată
Data publicării:
Ai observat vreodată cum unii oameni par să aibă o abilitate extraordinară de a înțelege și de a gestiona emoțiile lor și ale celor din jur?

Ei bine, aceștia sunt oamenii cu inteligență emoțională ridicată, iar viața lor poate fi mult mai complexă decât pare la prima vedere.

Deși abilitățile lor emoționale sunt un avantaj imens, există și câteva provocări unice pe care le întâmpină, iar mulți dintre noi nu pot înțelege cu adevărat prin ce trec.

Haide să descoperim împreună câteva dintre problemele pe care le întâmpină persoanele cu un EQ ridicat și de ce, uneori, acestea se simt diferit față de restul lumii.

Persoanele cu inteligență emoțională își recunosc, înțeleg și gestionează propriile emoții.

În același timp, ele înțeleg emoțiile celor din jur, ceea ce le oferă atât un avantaj, cât și un set unic de probleme.

Citește și Oamenii care au suferit traume în copilărie au aceste cinci comportamente atunci când sunt adulți

Iată 4 probleme distincte cu care se confruntă persoanele cu inteligență emoțională, pe care ceilalți nu le vor înțelege niciodată:

Simt responsabilitatea pentru emoțiile altora

Persoanele cu un IQ emoțional ridicat sunt extrem de conștiente de emoțiile celor din jur. Ele tind să simtă o obligație de a se asigura că toată lumea din jurul lor se simte bine, chiar dacă, în realitate, nu este responsabilitatea lor să medieze sentimentele altora.

Adesea, își doresc perfecțiunea

Mai multe trăsături ale persoanelor cu un IQ emoțional ridicat — stabilirea unor standarde înalte pentru sine, un nivel ridicat de motivație și autocontrol extrem — se suprapun cu trăsăturile perfecționiștilor.

Tind să fie subapreciați la locul de muncă

Adesea, joburile corporative se concentrează doar pe productivitate și cifre. Deși inteligența emoțională este o abilitate importantă, aceasta tinde să fie subestimată la locul de muncă.

Pot fi tentați să manipuleze pe alții

Nivelurile lor înalte de empatie, conștientizare socială și abilitatea de a înțelege emoțiile altora pot fi folosite atât pentru bine, cât și pentru rău.

„Poate trece de la influențarea altora la utilizarea tacticii manipulării,” au scris ei. „Tindem să considerăm IQ-ul emoțional un trăsătură pozitivă, dar poate fi folosit și pentru a atinge scopuri neetice, nu doar etice.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stil de viata

Articole similare

Sfaturi pentru alegerea unui nume pentru bebelușul tău

Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...

Te-ai născut de Crăciun? Iată ce înseamnă!

A fi născut de Crăciun este ca un mic miracol.



Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel