"Probleme de comportament la copii: Când este necesar să cauți sprijin de specialitate?
Data actualizării:
Data publicării:
Este important să înțelegeți când problemele comportamentale la copii necesită ajutor profesional. În acest articol vă vom oferi câteva idei pentru a afla când să contactați un specialist.

Problemele de comportament la copii sunt ceva care preocupă orice părinte. Cu toate acestea, toți copiii au momente în care se comportă greșit, încalcă regulile sau fac crize de furie. Ideea este că aceste comportamente devin mai problematice și mai grave dacă nu sunt corectate.

Deci, acest lucru poate indica faptul că este o problemă importantă și că avem nevoie de ajutorul unui profesionist.

A căuta ajutor de la un profesionist în sănătate mintală nu înseamnă că copilul tău este nebun sau are o boală mintală. Nici măcar nu e vorba de a fi părinți răi.

Uneori, din diferite motive, este nevoie de un sprijin suplimentar pentru a ne ajuta să avem mai mult succes în disciplinarea copiilor noștri. În aceste cazuri este important să intervenim cât mai curând posibil, așa că vom garanta succesul.

În acest articol vom vorbi despre când este necesar să căutăm ajutor profesional pentru problemele comportamentale ale copilului nostru.

Probleme de comportament la copii, semne de avertizare

Cu siguranță, ca părinți, cu toții ne-am întrebat dacă un anumit comportament este problematic sau dacă este un comportament normal al copilului. Există multe motive pentru care ar trebui să solicitați ajutor de la un specialist.

Dar există câteva semne care ar indica că ar trebui să obținem informații și asistență de la un profesionist pentru comportamentul copilului. Unele dintre acestea sunt cele pe care le dezvoltăm mai jos.

Comportamentele copilului împiedică dezvoltarea normală a clasei la școală

Dacă un copil este scos frecvent din clasă din cauza unor probleme de comportament, nu își face temele, îi deranjează pe restul colegilor de clasă sau nu se oprește din vorbit, printre altele, probabil că are nevoie de ajutor profesional. Scopul este ca el să dirijeze acele comportamente și să ne ghideze în educația sa.

Dacă tehnicile noastre disciplinare nu funcționează, un profesionist în sănătate mintală ne poate ghida să descoperim unde eșuăm și ce alternative disciplinare putem aplica.

Comportamentul copilului nu este potrivit pentru vârsta lui

Dacă copilul nostru are 8 ani și încă mai are crize de furie frecvente; sau la 10 ani bate alte persoane, aceste comportamente nu sunt potrivite vârstei și nivelului lui de dezvoltare. Prin urmare, dacă observăm atitudini imature în comparație cu cele ale copiilor de aceeași vârstă, este necesar să apelăm la ajutor profesional.

Problemele de comportament ale fiului nostru îi afectează viața socială

Copiii trebuie să aibă interacțiuni sociale pozitive cu alți copii. Dacă comportamentele lor sunt un obstacol sau îngreunează să-ți faci noi prieteni, este foarte important să cauți ajutor profesionist.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...

Sfaturi pentru alegerea unui nume pentru bebelușul tău

Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel