Profesorii implicați în simulările naționale, răsplătiți cu puncte la gradația de merit
Data actualizării:
Data publicării:
Profesorii implicați în simulările naționale, răsplătiți cu puncte la gradația de merit. Vezi în ce perioadă se depun dosarele.  

Activitatea desfășurată la nivel de școală în cadrul simulărilor examenelor naționale va fi răsplătită cu puncte în fișa de evaluare pentru gradația de merit, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Dosarele se depun in perioada 19 - 26 aprilie 2024.

Instituția a anunțat că a lansat în consultare publică Metodologia și criteriile privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2024, potrivit portalînvățământ.ro.

Principalele modificările propuse vizează fișa de evaluare a personalului didactic:

a fost introdusă posibilitatea de a fi valorificată activitatea desfășurată la nivel de școală în cadrul simulărilor examenelor naționale;

a fost mărit punctajul acordat pentru participarea la implementarea proiectelor, că activitate neremunerată,

a fost introdusă prevederea conform căreia folosirea de înscrisuri false în componentă dosarului pentru obținerea gradației de merit, constatată de instituțiile cu drept de control, că urmare a unor sesizări, atrage după sine anularea acordării acesteia și recuperarea sumelor încasate până la dată la care a fost constatată.

Conform Metodologiei, Gradația de merit se acordă personalului didactic de predare, personalului didactic auxiliar și personalului didactic de conducere, de îndrumare și control. Ea este prevăzută de Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 cu modificările și completările ulterioare se acordă prin concurs și reprezintă 25% din salariul de baza deținut, conform legii.

Citește și „Întârzieri la Ministerul Educației. Noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor ar fi trebuit să se aplice din 2 aprilie”

Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul rezultat prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare, respectiv a 16% din totalul posturilor didactice de predare, totalul posturilor de conducere și îndrumare și control ocupate în luna februarie 2024, conform programului EduSal, la nivelul județului/municipiului București, comunicat de Ministerul Educației se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plata la 1 septembrie 2024, având în vedere că gradația de merit se acordă pe o perioada efectivă de 5 ani. Gradația de merit se atribuie începând cu 1 septembrie 2024.

Vezi și „A treia simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Constanța. Vezi când are loc”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Desființarea inspectoratelor școlare a fost amânată

Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...

OFICIAL. Când are loc examenul de titularizare

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2025,...



Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel