Profesorii trebuie să declare oficial că nu susțin meditații cu elevii din propriile clase. Mâine este ultima zi
Data publicării:
Profesorii se apropie de termenul final pentru depunerea declarațiilor de interese obligatorii, care atestă că nu susțin meditații plătite cu elevii de la clasele la care predau.

 Data limită pentru depunere este 31 decembrie, iar nerespectarea acestei cerințe poate atrage sancțiuni disciplinare severe.

Potrivit Ordinului nr. 3.051 din 11 ianuarie 2024, intrat în vigoare la 1 februarie 2024, declarațiile trebuie completate anual și depuse la unitățile de învățământ unde cadrele didactice își desfășoară activitatea. Deși legea  educației interzice meditațiile contra cost pentru elevii claselor profesorilor respectivi, noua procedură vine să întărească această interdicție printr-o măsură formală. 

În aceste documente, profesorii trebuie să precizeze norma didactică și activitățile de predare pentru anul școlar curent, dar și faptul că nu desfășoară pregătire suplimentară contra cost pentru elevii propriilor clase. 

Declarația, conform procedurii, este un angajament scris pe propria răspundere, prin care cadrele didactice confirmă respectarea interdicției legale de a oferi meditații elevilor lor.

Profesorii care omit să le depună până pe 31 decembrie riscă notificări din partea conducerii unității de învățământ și, ulterior, sancțiuni disciplinare.

Pentru profesorii angajați după această dată, procedura prevede un termen de 5 zile de la angajare pentru completarea și depunerea declarației.

Ce pot păți profesorii

Declarațiile vor fi analizate de responsabili desemnați de școală.

În cazul unor neconcordanțe sau omisiuni, cadrele didactice vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a rectifica situația. Nerespectarea termenelor sau falsul în declarații pot duce până la desfacerea contractului de muncă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Tragedie cumplită în Vinerea Mare, după ce un băiat de 7 ani a primit ouă de ciocolată de la fosta iubită a tatălui: „Paște fericit!”

Dacă părinții ți-au spus aceste 3 lucruri în copilărie, te-au pregătit să eșuezi ca bărbat

Ce și-ar dori cu adevărat profesorii să știe părinții: 15 adevăruri care pot schimba relația familie-școală

Locurile de muncă cele mai amenințate de inteligența artificială în următorii 20 de ani, potrivit experților

pixel