Daniel David, despre olimpiadele școlare la clasele I-IV în 2025: Participarea la astfel de concursuri poate stimula „prea devreme o industrie a meditațiilor”
Una dintre principalele modificări propuse este posibilitatea ca elevii să își consulte lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, dar înainte de depunerea contestațiilor, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat.
Conform unui comunicat al Ministerului Educației, această măsură va facilita o mai bună fundamentare a deciziei de contestare a notei obținute în urma evaluării inițiale.
Depunerea contestațiilor nu va fi condiționată de vizualizarea lucrărilor, care va avea loc în centrele de examen.
De asemenea, alături de calendarele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, au fost publicate și calendarele simulărilor acestor examene naționale.
- Desfăşurarea probelor de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat în perioada 27 ianuarie - 7 februarie;
- Desfăşurarea probelor scrise - pentru ambele examene - înainte de finalul lunii iunie;
- Prelungirea perioadei de depunere a contestaţiilor, dată fiind opţiunea de vizualizare a lucrărilor scrise.
Vezi și Schimbări la Bacalaureat 2025. Vezi care sunt acestea
Propunerea actuală pentru calendarele examenelor are la bază necesitatea de a lua în considerare creșterea extremă a temperaturilor din timpul verii, care ar putea afecta performanța candidaților, precum și cerințele de a găsi o soluție care să permită candidaților să obțină la timp diplomele necesare pentru înscrierea în învățământul superior, a precizat ministerul.
O altă variantă analizată de Ministerul Educației prevede ca probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului să înceapă după încheierea cursurilor din anul școlar 2024 - 2025 (20 iunie 2025), astfel:
- Probele scrise pentru Evaluarea Națională 2025: 23 - 25 iunie (cu finalizarea întregului proces pe 9 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale).
- Probele scrise pentru examenul de Bacalaureat: 30 iunie - 3 iulie (cu finalizarea întregului proces pe 15 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale).
Ministerul Educației a subliniat că forma finală a acestor documente va fi aprobată prin ordin de ministru după încheierea etapei de consultare, programată să se finalizeze pe 26 august.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Decizia de a trimite un copil...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...