Proteajează-ți copiii de țânțari într-un mod natural. Iată câteva trucuri extrem de utile
Data publicării:
În timpul sezonului de vară, există multe insecte care pot enerva și înțepa adulții și copiii. Unele sunt prezente doar în aer liber, în timp ce altele pot ajunge și în interiorul locuinței. În special, insectele care provoacă cele mai multe neplăceri în casă sunt cu siguranță țânțarii, care tind să intre cu ușurință prin uși și ferestre și să cuibărească în interiorul casei.

Cum să scapi de țânțarii de acasă în mod natural

Când se discută cu părinții despre prevenirea înțepăturilor în casă, apare foarte des solicitarea de a putea folosi metode eficiente și sigure, care nu folosesc substanțe chimice.

Așadar, iată câteva remedii naturale pentru a ține țânțarii departe de casă și pentru a elimina prezența oricăror ouă sau larve.

Folosiți plase pentru pat sau ferestre

Plasele de țânțari sunt ultra cunoscute și sunt un mijloc eficient, sigur și ecologic de prevenire a înțepăturii de țânțari și alte insecte în interiorul caselor și pot fi aplicate ca protecție pentru pat sau pe ferestre.

Pentru a-i proteja pe cei mici în timp ce dorm, există plase de țânțari speciale pentru nou-născuți și sugari, care sunt capabile să acopere complet leagănele și paturile. Sunt realizate din tul perforat fin, care nu permite trecerea insectelor, dar lasă aerul să treacă ușor.

Eliminați apa stagnantă

Deoarece ouăle de țânțari sunt depuse în apă stagnantă, unde larvele pot crește și se pot transforma în țânțari adulți, unul dintre cele mai importante remedii pentru eliminarea țânțarilor acasă este eliminarea tuturor stagnărilor de apă posibile.

Atenție așadar la farfuriile pentru plante, la întreținerea filtrelor aparatului de aer condiționat și la toate recipientele prezente în casă, pe terasă sau în gradină care ar putea conține reziduuri de apă.

O altă sugestie este să schimbați frecvent apa din bolurile pentru câini sau pisici și să îndepărtați frecvent gunoiul umed.

În cele din urmă, în acumulările de apă care nu pot fi eliminate complet, un truc util este să puneți o sârmă de cupru sau o lingură de ulei de neem.

Alegerea florilor și plantelor „repelente pentru țânțari”

Un alt remediu natural poate fi să împodobești balcoanele sau interiorul casei tale cu flori și plante care, pe lângă funcția lor ornamentală, pot exercita o anumită acțiune respingătoare împotriva insectelor. 

Acestea includ mușcate, lavanda, menta, busuioc, iarba de lămâie și plante citrice.

Pentru cei care aleg astfel, sfatul este să adauge câteva picături de ulei de neem în farfurioare și în stagnări, care pe lângă faptul că este un antițânțar natural poate oferi o hrană importantă florilor și plantelor.

Folosiți ventilatoare

Puțini știu poate că folosirea unui ventilator de tavan în cameră, pe lângă faptul că oferă alinare de căldura verii, este și capabil să împiedice zborul țânțarilor, exact așa cum se întâmplă în mediile în aer liber într-o zi cu vânt.

În plus, redistribuie dioxidul de carbon și alte emanații corporale în mediul înconjurător care împing țânțarii spre piele și, împrospătând aerul, reduce transpirația, care la rândul său este unul dintre factorii care atrag aceste insecte.

Alternativ, un simplu ventilator de masă sau pe piedestal este de asemenea eficient. Bineînțeles, totuși, trebuie să aveți grijă să nu îl îndreptați spre copil.

Folosiți soluții naturale

Pe piață sunt disponibile insecticide care conțin ingrediente active naturale (cum ar fi uleiurile esențiale de lavandă, citronella și lămâie) sau uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de neem), care emană un miros deosebit de neplăcut pentru țânțari.  

Este important de știut că nu toate substanțele naturale sunt sigure: unele, de fapt, pot provoca iritații ale pielii sau pot provoca dezvoltarea de alergii la ele.

Din acest motiv este important să cereți întotdeauna părerea medicului pediatru înainte de a cumpăra un repelent pentru copii. Foarte utile pot fi și emulsiile, care, în plus, conțin și substanțe naturale capabile să regleze transpirația (cum ar fi amidonul de orez ). Aceste produse trebuie aplicate de 1-2 ori pe zi pe pielea copiilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: copii  insecte  protectie  tantari 

Articole similare


Cele mai noi articole

Când copilul face mofturi, pune-ți această întrebare

Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel