O țară interzice TikTok pentru un an! Ce a determinat Guvernul să ia această măsură
O țară a decis să suspende...
„Dacă doreşti să dăruieşti o jucărie care să nu reprezinte un pericol pentru copii, ci să fie un cadou practic, atractiv care să aducă zâmbete pe chipurile lor, trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi: să achiziţionezi jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), pentru a putea proba tranzacţia, în cazul în care, în mod justificat, doreşti să reclami calitatea/siguranţa unui produs; să alegi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale.
Jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea jucăriei; trebuie să ai în vedere faptul că jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârstă specifice pot să îi rănească”, a scris duminică, pe Facebook, Paul Anghel.
Anghel îndeamnă părinții să acorde o atenție deosebită detaliilor marcate pe corpul jucăriilor, asigurându-se că acestea sunt vizibile, lizibile și durabile. El subliniază importanța verificării coordonatelor producătorului și/sau importatorului, inclusiv nume, denumire comercială înregistrată sau marcă înregistrată, și adresa la care aceștia pot fi contactați. Numărul unic de identificare al jucăriei, marcajul de conformitate CE, și alte informații cruciale ar trebui, de asemenea, să fie evidențiate.
Anghel atrage atenția asupra nevoii de a verifica existența instrucțiunilor de utilizare și a avertismentelor specifice, subliniind că acestea trebuie să fie traduse în limba română și respectate cu strictețe. Recomandă, de asemenea, părinților să evite achiziționarea jucăriilor cu părți mici și detașabile pentru copiii sub 3 ani, pentru a preveni riscul de înec. Atenționările privind categoriile de vârstă și locul potrivit pentru anumite jucării ar trebui, de asemenea, luate în considerare.
Directorul ANPC subliniază importanța unei examinări periodice a jucăriilor pentru a elimina cele stricate sau uzate, întrucât acestea pot reprezenta un pericol pentru sănătatea și siguranța copilului.
Anghel subliniază importanța achiziționării dulciurilor exclusiv din locuri autorizate, evitând cu fermitate cumpărarea de la vânzători ambulanți, chiar dacă prețurile par mai atractive. Înainte de a face achiziții, părinților li se recomandă să verifice starea ambalajelor, asigurându-se de integritate și etanșeitate. De asemenea, trebuie să acorde atenție încadrării produselor în data durabilității minime sau în data limită de consum stabilită de producător.
Etichetele produselor trebuie să conțină informații esențiale, cum ar fi denumirea produsului, numele și adresa producătorului sau distribuitorului. În cazul produselor importate, trebuie menționate numele și adresa importatorului sau distribuitorului înregistrat în România, data durabilității minime, cantitatea netă și condițiile de depozitare.
Anghel insistă asupra obligativității ca toate produsele din import să fie însoțite de etichete cu elemente de identificare și informare în limba română. În cazul ciocolatei, se subliniază necesitatea menționării conținutului de cacao substanță uscată, iar pentru ciocolata umplută, trebuie specificat produsul de umplutură. De asemenea, părinții sunt îndemnați să fie atenți la informațiile despre posibili alergeni și avertismentele privind impactul asupra copiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
O țară a decis să suspende...
Postul Crăciunului este o...
Teodora Voinescu, o profesoară...
O bunică a luat dintr-o școală...
Preot profesor univ. dr. Radu...