Psihiatru de renume, mesaj dur pentru părinți: „Generăm o generație de monștri”
Data publicării:
Psihiatrul de renume, David Eberhard, tată a 6 copii și autor al cărții „Copiii la Putere” , a emis un mesaj puternic și alarmant pentru părinții din ziua de astăzi.

În viziunea sa, generăm o „generație de monștri”. Eberhard acuză stilul permisiv al părinților de astăzi ca fiind principalul vinovat pentru „copiii desfrânați și needucați” cu „așteptări nerealiste în fața unei vieți dificile”, potrivit DCMedical.ro.

În ciuda sistemului de educație nordic de succes, care se bucură de rezultate academice excepționale, Eberhard susține că excesul de libertate acordat copiilor poate să conducă la absența empatiei sociale, la riscul eșecului în viață, la tendințe sinucigașe și la dependențe dăunătoare. El avertizează că permisivitatea exagerată a părinților transformă copiii în veritabili monștri.

Citește și Ce să faci cu un copil care „plânge din orice”? Specialiștii spun că sunt 7 motive pentru care micuțul tău pare să aibă crize pentru fiecare „lucru mic”

Eberhard: „Părinții permisivi dau naștere unei generații de monștri”

Eberhard aduce în discuție o societate în schimbare, în care valorile și ierarhiile tradiționale au fost înlocuite cu o abordare permissivă. În trecut, adulții interacționau activ cu copiii și îi corectau când nu se purtau adecvat. Acest nivel de coerență a dispărut treptat, iar astăzi, părinții preferă să nu se implice. Psihiatrul David Eberhard a declarat: „Părinții permisivi dau naștere unei generații de monștri. A-i spune nu unui copil nu este același lucru cu a bate un copil. Părinții vor să devină cei mai buni prieteni ai copiilor, însă trebuie să existe o limită între prietenie și postura de părinte”.

Cu aceste cuvinte, David Eberhard ne avertizează cu fermitate că excesul de permisivitate în educația copiilor poate avea consecințe grave, subliniind importanța găsirii unui echilibru între libertatea și autoritatea părintească, pentru a evita formarea unei generații cu probleme serioase de comportament și adaptare socială.

Citește continuarea pe DCMedical.ro...



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: copii  david eberhard  parinti  psihiatru 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel