Raportul DSP în cazul Alexandrei. Tânăra mămică a stat 7 ore în agonie, fără îngrijiri medicale: „Nu am aer!”
Data actualizării:
Data publicării:
Alexandra Ivanov, o tânără în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut viața în condiții teribile, după ce a fost lăsată să sufere timp de 7 ore fără asistență medicală, potrivit unui raport preliminar emis de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, informează Agerpres.

Potrivit acestui raport, Alexandra Ivanov a fost internată în maternitate la ora 23:30 cu simptome severe - sângerare pe căi genitale externe, dureri puternice în zona abdominală și lombară. Diagnosticul inițial a fost unul alarmant: „sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră și anemie secundară”. În ciuda stării critice, timp de aproape 7 ore, nu i s-au oferit îngrijiri medicale esențiale.

Raportul evidențiază că în intervalul orar de la 00:45 la 07:35 a fost marcat de inacțiune medicală. Deși i s-au administrat câteva tratamente simptomatice și investigații inițiale în primele ore, ulterior au lipsit complet manevrele de îngrijire, intervențiile terapeutice și monitorizarea stării sale. Abia la ora 07:35, starea Alexandrei s-a înrăutățit brusc și a fost transferată la secția de Terapie Intensivă. Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate timp de 40 de minute nu au avut succes, iar la 8:20 viața tinerei a fost declarată pierdută.

Citește și „Nu mai poot!” Ultimele mesaje trimise de Alexandra, tânăra mămică ce și-a pierdut viața pe patul de spital: „Doamne, ce dureri am!”

„Nu am aer!”

Familia Alexandrei a fost martoră la momentele de disperare ale tinerei, aceasta trimițând mesaje de ajutor către cei dragi înainte de a-și da ultima suflare.

Alexandra a implorat echipa medicală să pună capăt agoniei sale prin intervenția chirurgicală. Presa locală a dezvăluit, în ziua de sâmbătă, mesajele tulburătoare pe care tânăra le-a trimis atât medicului său, cât și celui de gardă, în care implora cu disperare să fie supusă unei chiuretări, argumentând că durerile sale sunt de nesuportat.

Potrivit informațiilor publicate de Monitorul de Botoșani, pe parcursul întregii nopți, Alexandra a menținut legătura cu soțul său prin intermediul mesajelor, împărtășindu-i din suferința sa neîncetată. În repetate rânduri, i-a comunicat că durerile o macină fără încetare. Cu toate acestea, medicii i-au administrat un calmant care, din nefericire, nu a avut niciun efect, iar ulterior au promis că va fi supusă unei intervenții chirurgicale în ziua următoare, când medicul său curant va fi disponibil.

Dimineața, la 6:40, tânăra a transmis un ultim mesaj alarmant: „Nu mai pot”. Conform surselor citate, la 7:05 i-a scris și mamei sale un mesaj cutremurător: „Nu am aer!”. Cu puțin timp după acest mesaj, cadrele medicale au transmis familiei cu durere că tânăra nu a mai putut fi salvată.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a dat ordin pentru o investigație internă în urma decesului unei tinere însărcinate în a 13-a săptămână de sarcină și mamă a trei copii, care a pierit după o noapte de internare, în condițiile în care sarcina ei intrase într-un impas.

Vezi și „A rugat, a implorat,/ Nu mai pot!, a tot strigat”. Poezia virală care a dat un glas dureros experienței Alexandrei. Sute de oameni revoltați, în stradă / VIDEO

Ce nereguli au ieșit la iveală în urma inspecției sanitare la Maternitatea din Botoșani

Într-o serie de constatări alarmante, inspectorii de la DSP au identificat deficiențe grave la Maternitatea din Botoșani. În cadrul verificărilor, s-a dezvăluit că „la momentul controlului, instituția medicală nu a pus la dispoziția echipei de inspecție procedura sau protocolul privind modul de abordare a unor astfel de cazuri”.

Inspectorii sanitari au solicitat în plus diverse documente esențiale de la spital, inclusiv note de relații în care să fie consemnate detaliile privind întregul personal medical implicat, procedurile și protocoalele terapeutice aplicate, rezultatele necropsiei și alte înregistrări necesare pentru a finaliza procesul de inspecție.

Reprezentanții DSP au subliniat că această situație va fi supusă unei analize profunde în cadrul Comisiei Județene de Analiză Profesională a Deceselor Materne, pentru a aduce lumină asupra circumstanțelor care au condus la această tragedie.

Comunitatea și autoritățile sunt șocate de această neglijență gravă și cer o investigație amănunțită pentru a clarifica circumstanțele exacte care au dus la acest tragic incident.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: alexandra  alexandra ivanov  botosani  maternitate  tragedie 

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel