„Respirația dragonului”. Tehnica unui psiholog pentru a elimina stresul unui copil
Data publicării:
Cum îți poți ajuta copilul să-și gestioneze stresul? Iată o tehnică pe care merită să i-o arăți de la o vârstă fragedă, astfel încât să învețe să-și calmeze emoțiile în mod natural și independent.

„Reducerea stresului și a tensiunii copiilor prin respirație este o metodă extrem de eficientă și ușor de aplicat”, explică Marine Darnat-Wambèke, psiholog specializat în copii și educație, conform parents.fr.

Copiii pot resimți stresul la fel ca adulții, iar uneori nu este simplu să găsești cuvintele potrivite pentru a-i liniști.

Totuși, potrivit specialistului, nu este nevoie de discursuri lungi sau convingătoare. Important este să-i învățăm pe cei mici cum să-și controleze respirația pentru a se relaxa.

Pentru asta, psihologul a descoperit o metodă eficientă: „respirația dragonului”.

CITEȘTE ȘI Lucruri pe care părinții copiilor de succes NU le fac niciodată în copilăria acestora, potrivit unui expert în parenting: „Nu cădea în aceste capcane!”

SURSA FOTO: freepik.com @standret

Un instrument pentru reglarea emoțională

Experta propune o metodă simplă, în trei pași:

Inspiră adânc pe nas, ca un dragon care se pregătește să sufle foc.

Umflă-ți burta și simte cum aerul îți umple corpul.

Expiră lent pe gură, suflând încet, dar cu forță.

Această tehnică este eficientă atât pentru copii, cât și pentru adulți, deoarece ajută la recâștigarea concentrării, reducerea stresului și reglarea emoțiilor într-un mod distractiv, explică psihologul.

Copilul ar putea ajunge să o folosească singur

Această tehnică de respirație poate fi de mare ajutor în momente de stres, cum ar fi înainte de un test, după o ceartă sau atunci când apare frustrarea.

Cu cât o exersezi mai des alături de copilul tău, cu atât mai repede va învăța să o folosească singur.

Odată ce un copil dobândește un instrument de reglare emoțională, acesta îi va fi de folos pe tot parcursul vieții, ajutându-l să-și recapete controlul în situațiile dificile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Topul celor mai citite cărți din lume

Când vorbim despre cărțile care au lăsat o amprentă...

Cărți de citit împreună cu cei mici de Ziua Tatălui

Pe 11 mai este sărbătorită Ziua Tatălui, astfel că am...



Cele mai noi articole

România, locul 4 la Miss Europe, după 20 de ani

Finala MISS EUROPE 2025, competiție de elită și...


Top citite
Oana Moraru: „Sper din toată inima ca toți părinții din lume să vadă filmul ăsta de pe Netflix!” Critici: „Una dintre cele mai puternice producții TV ale ultimelor decenii!” / FOTO: freepik.com @user32486510

Oana Moraru: „Sper din toată inima ca toți părinții din lume să vadă filmul ăsta de pe Netflix!” Critici: „Una dintre cele mai puternice producții TV ale ultimelor decenii!”

Cercetătorii au analizat 300 de milioane de elevi și au descoperit factorii care influențează succesul la școală. Meta-analiza care schimbă tot ce știam despre educație / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii au analizat 300 de milioane de elevi și au descoperit factorii care influențează succesul la școală. Meta-analiza care schimbă tot ce știam despre educație

SURSA FOTO: captură video YouTube @Netflix

Adolescence, serialul care zguduie lumea, ne arată cel mai mare paradox al parentingului modern: Părinții fac totul pentru copii, dar copiii se simt mai singuri ca niciodată

Când s-a născut copilul tău? Un studiu pe 1,2 milioane de elevi arată cum luna nașterii îi poate influența performanțele la școală / FOTO: freepik.com @zurijeta

Când s-a născut copilul tău? Un studiu pe 1,2 milioane de elevi arată cum luna nașterii îi poate influența performanțele la școală

pixel