Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Patru din zece elevi nu au obținut nota 5 la Limba română
Data publicării:
Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, de două ori mai mulți decât la simularea de anul trecut.

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 pentru elevii de clasa a XII-a au fost comunicate, astăzi, de Ministerul Educației. Rezultatele arată că aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5, notă de trecere, la Limba română. 

Potrivit Edupedu, rezultatele arată că sunt de două ori mai mulți elevi cu note sub 5 decât la simularea de anul trecut. La matematică sau istorie, proba obligatorie a profilului, 35% dintre elevi nu au luat peste 5. Ministerul Educației anunță că „rezultatele încă se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale”.

În total au fost 22 de note de 10 în țară la simularea examenului de Bacalaureat 2024 și 663 de note de 10 la proba obligatorie a profilului matematică sau istorie.

În perioada 4 - 7 martie, elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă au susținut simularea Bacalaureatului la nivel național. Potrivit comunicatului citat, 13.897 de profesori au fost implicați în procesul de evaluare. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma informatică în peste 1.320 de centre de examen (licee), cu ajutorul a peste 10.000 de profesori asistenți.

Platformă de evaluare digitalizată

Ministerul menţionează că face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată. Astfel, începând de anul şcolar viitor, 2024- 2025, rezultatele probelor scrise ale simulărilor să fie comunicate anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale.

Rezultatele simulării vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Blue Monday - Cea mai tristă zi din an. Iată de ce!

La începutul fiecărui an, a treia zi de luni din...



Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel