Robert Cîrstinariu, Marian Doldor și Emanuel Străteanu, câștigători la „Bursa Mediciniștilor” 2024
Data publicării:
Concursurile școlare de amploare, precum „Bursa Mediciniștilor”, devin din ce în ce mai importante pentru elevii pasionați de științele exacte și medicina militară.

 Aceste competiții nu doar că le oferă tinerilor oportunitatea de a-și demonstra cunoștințele și abilitățile, dar îi și motivează să își urmeze visurile și să își construiască o carieră de succes în domenii complexe și esențiale.

Citește și Formare profesională și aventuri culturale în Spania pentru elevii unui liceu din România. „A fost o experiență care mi-a demonstrat cât de frumos pot coexista tehnologia și cultura”

La cea de-a treia ediție a concursului „Bursa Mediciniștilor”, care a avut loc pe 12 decembrie 2024 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a s-au întrecut într-o competiție acerbă, dovedind nu doar excelență academică, ci și pasiune pentru științele medicale și pentru serviciul militar.

Locurile I, II și III la prestigiosul concurs „Bursa Mediciniștilor” au fost câștigate de elevii Robert Cîrstinariu, Marian Doldor și Emanuel Străteanu. Robert Cîrstinariu, elev plutonier-major, a obținut premiul I, în timp ce sergent-major Marian Doldor a ocupat locul al II-lea, iar caporal Emanuel Străteanu a ocupat locul al III-lea.

Concursul, aflat la a treia ediție, a avut loc joi, 12 decembrie 2024, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” și a reunit elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, pasionați de biologie, fizică și chimie, care își doresc o carieră în medicina militară.

În urma competiției acerbe, au fost acordate și mențiuni pentru elevii sergent Andra-Mirabela Rusu, caporal Fabia-Daniel Mârzan și sergent Bianca Nistor.

Concursul a beneficiat de un buget de premiere de 6.500 de lei, care a recompensat pe măsura eforturilor depuse de participanți.

Concursul este organizat și susținut de către mr. dr. Dan Țugulea, absolvent al colegiului și actual Șef al Ambulatoriului Integrat la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov. De asemenea, au mai participat dr. Iulian Filipov, fost elev ștefănist, dr. Alexandru Calancea, absolvent ștefănist, managerul Spitalului Județean Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, medic primar chirurgie generală, absolvent de Câmpulung, șeful promoției 1987 și dr. Lucian Crăcană, medic primar neurolog la Spitalul Municipal Rădăuți.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel