România are cu ce se mândri. Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Fizică
Data publicării:
Noi performanțe obținute de elevii români.

Lotul de elevi olimpici la Balcaniada de Fizică (BPhO) 2024 a obținut trofeul competiției, trei medalii de aur și una de argint, după cum anunță ministra Educației, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook duminică seară, 23 iunie.

Din cei patru elevi, trei sunt de la același liceu privat din București și celălalt – de la un liceu de stat, din Timișoara.

Olimpiada se află la a VI-a ediție, după cum se arată pe site-ul dedicat, pe care nu s-au publicat încă rezultatele și subiectele de concurs.

La competiție au participat elevi din 12 țări. Olimpiada se termină luni, 24 iunie, cu întoarcerea elevilor din Muntenegru acasă, potrivit Edupedu.ro.

Aceștia sunt elevii olimpici:

Bolohan Vlad Tudor, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur, Premiul I absolut și Trofeul Balcaniadei de Fizică 2024.

„Vlad a primit și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect”, potrivit postării ministrei Deca.

Condrea Alexandru – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect

Popuțe Dragoș Mihai – Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, medalie de aur

Negreanu Dana Ilinca – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de argint și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect.

Liderii echipei României sunt profesoara Adriana Radu de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, inspector de specialitate la Inspectoratul școlar județean (ISJ) Prahova și profesorul Costin Dobrotă, de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești.

Conferențiarul universitar dr. Sebastian Popescu de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași este membru în Comitetul Științific, iar Președintele Balcaniadei de Fizică este profesorul universitar dr. Radu Constantinescu de la Universitatea din Craiova.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel