România, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică 2025! Patru medalii de aur și două de argint pentru echipa noastră
Data publicării:
Elevii români au demonstrat, din nou, că reprezintă țara cu succes la Olimpiadele școlare.

Astfel, echipa României a obținut Locul I, cu patru medalii de aur și două medalii de argint, la Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) 2025, desfășurată în perioada 25-30 aprilie, în Sarajevo, Bosnia şi Herzegovina.

Citește și Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Elevii câștigători sunt: Emanuel Mazăre, Colegiul Național Alexandru Odobescu din Pitești, medalie de aur

Radu Stoleriu, Colegiul Național Emil Racoviță din Iași, medalie de aur

Pavel Ciurea, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de aur

Andrei Vila, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de aur

Alexandru Ciobotea, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de argint

David Ghibu, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de argint La BMO 2025 (ediția a 42-a).

La olimpiadă au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre), precum şi echipe din Algeria, Arabia Saudită, Azerbaijan, Franța, Georgia, Italia, Kazakhstan, Kirgistan, Malaysia, Turkmenistan, Uzbekistan şi Marea Britanie (țări invitate).

Citește și „Mi se pare alarmant!” Tendințele moderne în parenting care, potrivit profesorilor, fac mai mult rău decât bine: „Este vorba despre o schimbare culturală în modul în care sunt crescuți copiii”

În clasamentul pe țări, România a ocupat locul I, obținând 198 de puncte. Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) și de profesor Ovidiu Sontea de la Colegiul Național “Tudor Vianu” din București (Deputy). 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Răsturnare de situație în cazul bebelușului furat de la maternitatea din Bacău: Povestea din spatele întâmplării e revoltătoare, procurorii au aflat detalii tulburătoare

„Parenting paralel”. Acest stil parental controversat salvează copiii de conflict, manipulare și traume psihologice. Ce spun specialiștii

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

pixel