România, reprezentată cu succes la Olimpiada Internațională de Filosofie 2025
Data publicării:
O nouă performanță obținută de elevii români!

Daniel David: „Mă supără și mă jignește ideea că oamenii din educație pot fi manipulați”România a fost reprezentată cu onoare la cea de-a XXXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Filosofie, desfășurată între 15 și 18 mai în Bari, Italia. Din cele 54 de țări participante și 111 elevi înscriși, tinerii noștri filosofi s-au remarcat prin talent și dedicație.

Au participat elevii Matei-David Șerban, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, a obținut mențiune, și Andreea-Denisa Stroiu, de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați.

Delegația României a fost coordonată de doi profesori remarcabili:

Prof. Eugen Stoica, membru în Comitetul și Juriul Internațional, reprezentând Ministerul Educației și Cercetării.

Prof. univ. dr. Ioan Alexandru Tofan, de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membru în Juriul Internațional.

Participarea la un astfel de eveniment confirmă valoarea învățământului românesc și potențialul excepțional al tinerilor noștri în domeniul filosofiei.

Citește și Daniel David: „Mă supără și mă jignește ideea că oamenii din educație pot fi manipulați”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Michelle Obama: „Strategia parentală nr. 1 folosită de mama mea pentru a crește copii încrezători. M-a pregătit în moduri pe care nu mi le-aș fi putut imagina”

Autismul nu e o vină. Nici o glumă. Este o realitate. Autismul nu e o rușine. Dar să folosești diagnosticul unui copil ca o jignire, da, asta e o rușine!

„Iadul care îi așteaptă pe copiii născuți după 2020”. Cercetătorii de la Bruxelles, avertisment pentru Generația Alfa și Generația Beta

Subiectele de la Evaluarea Națională de clasa a II-a: „Câți pereți vor fi acoperiți cu 24 de desene din Deșert, știind că pe fiecare perete încap câte 6 desene?”

pixel