România strălucește la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori 2024, cu două medalii de aur și cinci de argint
Elevii români au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) 2024, care a avut loc la București. Competiția, la care au participat peste 50 de țări, a adus echipei României două medalii de aur, cinci de argint și cinci de bronz, conform unei postări a Ministerului Educației pe Facebook.
Citește și Medalie de bronz câștigată de un elev român la Olimpiada Internațională de Astronomie
IJSO este o competiție internațională ce pune accent pe științele exacte – chimie, fizică și biologie – și promovează colaborarea între tineri din diverse colțuri ale lumii, potrivit organizatorilor.
Anul acesta, competiția s-a desfășurat în România, cu probe organizate la Politehnica București (UNSTPB) și la Colegiul Național „Tudor Vianu” din capitală.
Alexandru Ioan Jicu, Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”, BacăuRareș Răzvan Gheorghe, Colegiul Național „B. P. Hașdeu”, Buzău
Rareș Muntean, Liceul Teoretic „Ioan Jebeleanu”, Sânnicolaul Mare (Timiș)
Victor Andrei Păun, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești
Bianca Alexandra Buzaș, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca
Patricia Plata, Colegiul Național „Sf. Sava”, București
Claudiu Adrian Camenențchi, Colegiul Național „Mircea Cel Bătrân”, Constanța
Mihai Cristian Iliescu, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca
Rareș Mihai, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești
Albert Mihai Marin, Liceul Teoretic „Alexandru D. Ghica”, Alexandria (Teleorman)
Alexia Ilinca Butu, Colegiul Național „B. P. Hașdeu”, Buzău
Maria Mihai, Colegiul Național de Informatică „M. Basarab”, Râmnicu Vâlcea.
„Aceste rezultate reflectă efortul susținut și pregătirea excelentă a elevilor noștri. Suntem mândri să vedem cum pasiunea și talentul lor sunt recunoscute pe plan internațional!”, a scris Ministerul Educației pe rețeaua socială.
Echipa României a fost coordonată de profesorii Roxana Moga și Daniela Tudor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București, și de profesorul Costin Dobrotă de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir”, Onești, Bacău, conform sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Examenele universitare pot...
O bunică a luat dintr-o școală...