România triumfă cu 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată, Indonezia. Elevii, nevoiți să-și achite biletele, după ce Ministerul Educației nu ar fi oferit sprijin
Data publicării:
Echipa Colegiului Național Sfântul Sava din București a înregistrat un succes remarcabil la a IV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie Aplicată (IAChO), desfășurată în perioada 26-29 septembrie 2024 la Bandung, Indonezia. Sub coordonarea profesoarei Daniela Bogdan, toți cei zece elevi au obținut medalii de aur, demonstrând astfel excelența în domeniul chimiei.

Pe pagina sa de Facebook, profesoara Bogdan a împărtășit bucuria echipei, subliniind că „inteligența, perseverența și pasiunea sunt valori care îi vor însoți mereu în viață”

„Echipa Colegiului Național Sfântul Sava se întoarce victorioasǎ de la ediția a IV-a a Olimpiadei Internaționale de Chimie Aplicată (IAChO), desfășurată în perioada 26-29  septembrie 2024 la Bandung, Indonezia, cu premii!

Echipa CNSS a obținut medalii de aur prin toți cei zece reprezentanți. 

La această editie a IAChO au participat 119 elevi din 9 țări.

Premiile obținute de elevii mei sunt:

- Dumitrascu Diana- Medalie de aur
- Mircea Maria Ioana - Medalie de aur
- Sǎlǎgean Ruxandra Maria- Medalie de aur
- Guşițǎ Mihnea Costin- Medalie de aur
- Bonca  Andra Teodora – Medalie de aur
- Constantin Francesca Alexandra – Medalie de aur
- Cumpǎnǎşoiu Denisa Gabriela- Medalie de aur
- Sterpu Liviu Alexandru – Medalie de aur
- Androne Otilia Maria – Medalie de aur
- Ionițǎ Alexia Maria- Medalie de aur.

Dumitraşcu Diana şi Constantin Francesca Alexandra au câştigat GRAND AWARD la sectiunile A şi B!

Felicitări, dragii mei elevi! Ați arǎtat cǎ inteligența, perseverența, pasiunea sunt valori care vǎ vor însoți mereu în viață”, a scris prof. Daniela Bogdan.

SURSA FOTO: Faebook @Daniela Bogdan 

Bucuria succesului, umbrită de o problemă majoră

Cu toate acestea, bucuria succesului este umbrită de o problemă majoră: Ministerul Educației nu ar fi susținut financiar participarea echipei. În mesajul său, prof. Bogdan a menționat că, în ciuda faptului că IAChO este o competiție recunoscută și inclusă în calendarul oficial, nu a primit niciun sprijin financiar, iar întârzierea răspunsului ministerului ar fi dus la achiziționarea biletelor de avion la prețuri exorbitante.

„Felicitări şi pǎrinților care au cultivat în copiii lor spiritul de a nu se da bǎtuți niciodată, susținându-i financiar pentru a participa la IAChO, o olimpiadǎ care este în calendarul competițiilor finanțate de Ministerul Educației, dar care nu a fost finanțată nici mǎcar cu 1 leu.

Dimpotrivă, ME a tergiversat atât de mult o decizie (şi un rǎspuns la solicitǎrile pe care le-am fǎcut în scris), încât am cumpărat biletele de avion la un preț mult mai mare, pe ultima sută de metri.

Dar despre aceste practici ale unor personaje care populeazǎ vremelnic o instituție care se ocupǎ de bunul mers al învățământului, am sǎ scriu şi am sǎ vorbesc, mai pe larg, în zilele urmǎtoare.

Acum suntem fericiți şi aşteptǎm cu nerăbdare sǎ ne întoarcem acasă. 

Dacă nu puteți sǎ ajutați, măcar nu ne încurcați!”, a mai transmis profesoara.

Bravo, copii! 

SURSA FOTO: Faebook @Daniela Bogdan 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

pixel