S-a născut primul copil din Europa care a fost purtat în pântece de două mame: „Este cu adevărat ceva special” / FOTO
Data publicării:
O poveste uimitoare de la Maternitatea Spitalului Juaneda Miramar din Palma de Mallorca, Spania! Sarcina s-a încheiat cu succes, aducând pe lume un bebeluș cu o caracteristică cu totul specială - este primul bebeluș din Europa gestat în pântecele celor două mame ale sale. 

Această poveste remarcabilă a fost posibilă datorită metodei inovatoare Invocell, oferită de Clinica de Fertilitate Juaneda. Pentru prima dată, mamele lor, Azahara, în vârstă de 27 de ani, și Estefanía, în vârstă de 30 de ani, au participat activ la sarcină, purtându-și micuțul în pântece.

Un copil conceput în comun

Cuplul mărturisește că la început au vrut să recurgă la „metoda veche” - ROPA, acronimul pentru Recepția ovocitelor de cuplu. Cu toate acestea, când au căutat ajutor la Centrul de Fertilitate Juaneda, medicul le-a dezvăluit o tehnică inovatoare care le-a permis ambilor parteneri să participe în mod egal la această călătorie minunată.

„Cu ajutorul acestei tehnici, putem spune că amândouă suntem părinții acestui bebeluș. Este cu adevărat ceva special”, mărturisesc cu bucurie proaspetele mămici. Principala caracteristică deosebită a acestei metode este, fără îndoială, dimensiunea emoțională profundă pe care o aduce în viața viitoarelor mămici. Ambele mame pot să împărtășească experiența de a purta bebelușul în interiorul lor, fiind participante active la un proces la fel de frumos precum sarcina însăși.

Metoda INVOcell: în ce constă

INVOcell este o revoluție în domeniul reproducției, transformând fertilizarea și primele zile de dezvoltare embrionară într-un proces ce are loc în interiorul corpului femeii, oferindu-i acesteia un incubator natural pentru embrioni.

Acest dispozitiv ingenios constă din două componente esențiale: o capsulă introdusă în spațiul sub colul uterin și un dispozitiv de fixare care asigură stabilitate și previne orice mișcare neintenționată. Ovulele, provenind de la una dintre mame, sunt combinate cu sperma donată de la o bancă de spermă, creând astfel ovocitele fecundate care vor fi ulterior plasate în dispozitivul sub colul uterin. Aici, acestea vor rămâne timp de cinci zile, dezvoltându-se în embrioni.

Una dintre caracteristicile inovatoare ale INVOcell constă în faptul că femeia poate pleca acasă cu acest dispozitiv în care se desfășoară procesul de fertilizare. A cincea zi aduce momentul în care INVOcell este îndepărtat, iar embrionul deja format este transferat cu grijă celei de-a doua femei care va purta sarcina până în momentul nașterii.

Această tehnică de reproducere asistată a fost deja utilizată cu succes în Statele Unite și America Latină, dar este pentru prima dată când Europa devine martora nașterii unui bebeluș conceput de către ambele mame. Un pas remarcabil în calea diversității familiale și a progresului medical!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: bebelus  embrion  fertilizare  invocell  mama  spania 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel