„Școala NU funcționează, dacă nu se implică și părinții!” Urania Cremene, despre realitatea dureroasă a sistemului de învățământ: „Pasăm maimuța de la unii la alții!”
Data publicării:
În România, sistemul educațional nu poate funcționa fără implicarea activă a părinților, susține experta în parenting Urania Cremene.

„Noi pasăm maimuța de la unii la alții. Profesorii spun că părinții sunt de vină, iar părinții spun că profesorii sunt de vină”, a spus Urania Cremene în cadrul emisiunii Educația la putere de la TVR+. Experta a evidențiat o realitate dureroasă: responsabilitatea pentru educația copiilor este aruncată de la unii la alții, fără a se ajunge la o soluție comună și eficientă.

România a obținut cele mai slabe rezultate din Europa la testele PISA. 

„România a scorat cel mai prost la PISA la egalitate de șanse.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că în România, fără sistemul de meditații pe care îl suportă părinții, fără implicarea părinților, fără cumpărat rechizite, tot ce fac părinții pentru grădiniță și școală, știm cu toții cât de multe lucruri se fac - de la organizat serbări, la cumpărat caiete, carioci”, a mai spus Urania Cremene. 

Citește și Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

Urania Cremene: „Sistemul nu funcționează fără părinți”

Într-o țară unde educația ar trebui să fie un drept universal și accesibil, realitatea arată că fără suport financiar și implicare activă din partea părinților, copiii din medii defavorizate rămân fără șanse reale la o educație de calitate. Urania Cremene atrage atenția asupra acestei probleme grave, subliniind că sistemul actual nu poate funcționa eficient fără resursele suplimentare asigurate de părinți.

„Deci, fără această implicare a părinților, care ține mult de resurse financiare, mult, copiii din medii defavorizate nu au rezultate. Ceea ce înseamnă că sistemul nu funcționează fără părinți”, a mai spus Urania Cremene.

Urania Cremene punctează faptul că, în loc să căutăm vinovați, ar trebui să ne concentrăm pe găsirea soluțiilor. Sistemul educațional are nevoie de o reformă profundă, care să includă nu doar finanțare adecvată, ci și implicarea comunității și a autorităților în asigurarea unui mediu educațional echitabil pentru toți copiii. Până atunci, părinții rămân pilonii de bază ai unui sistem care, fără contribuția lor, s-ar prăbuși.

Vezi și Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Educatie

Articole similare

Poezii pentru copii, scrise de Ana Blandiana

Ana Blandiana (Otilia Valeria Rusan, născută Coman; n....

AȘA poți obține o notă bună la examen

Proba la Logică de la examenul de Bacalaureat 2024...

Cea mai frumoasă poezie pentru mame, scrisă de George Coșbuc

George Coşbuc a fost întâiul mare poet român pe care ni...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

Fotografie de la Ksenia Chernaya/ Pexels

De ce să nu spui niciodată copilului ”Du-te în camera ta!”. Urania Cremene: Dacă pierzi autocontrolul fă aceste lucruri

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / VIDEO

pixel