Secretele unui părinte de nota 10. Cum să crești un copil genial. Răzvan Vasile (MBAKids): Copiii în ziua de azi au un mare dușman
Data publicării:
În contextul educației moderne, rolul părinților în formarea copiilor este mai crucial ca niciodată. 

Într-un episod recent al podcastului realizat de Damian Drăghici, Răzvan Vasile, CEO-ul MBAKids, a discutat despre influența profundă pe care relația cu părinții o are asupra dezvoltării personale și profesionale a unui copil.

Relația cu părinții - Sursa fericirii sau a durerii

Răzvan Vasile subliniază că relația unui individ cu părinții săi este esențială pentru modul în care acesta percepe fericirea și viața în general.

”Dacă noi ne judecăm părinții, noi trebuie să ținem cont de un singur lucru. Relația omului cu fericirea, relația omului cu viața, este relația pe care tu o ai cu părinții. Relația ta cu părinții este sursa a ce? A tuturor binecuvântărilor sau a tuturor durerilor? Și atunci dacă tu te opui în a-ți vindeca relația asta și în a înțelege că totul a fost făcut de tine, pentru tine, și ales de tine, și dacă tu nu vezi cu recunoștință dragostea părinților, atunci vei lupta o viață întreagă și vei pierde pe partea tatălui partea materială și pe partea mamei ca ființă socială și de cuplu. Fiți model, copilul va face întotdeauna ce vede, nu ce îi să spune”, a spus Răzvan Vasile.

Importanța exemplului personal și a prezenței active

Un alt punct cheie abordat de Răzvan Vasile este rolul modelului parental în educația copiilor, subliniind că exemplul personal are un impact mai mare decât cuvintele. Dacă un părinte îi cere copilului să citească, dar el însuși petrece timp pe telefon, mesajul transmis este contradictoriu și lipsit de autenticitate.

”Degeaba spun  eu ție Citește o carte și eu stau cu telefonul în mână și mă uit cine știe unde, nu mai spun, că vorbeam noi înainte. Da, deci asta e. Și iarăși foarte important, sunt studii peste studii peste studii. Tatăl este la fel de important ca și mama, logic. Și o relație bună între copil și tatăl înseamnă iarăși stabilitate pe partea materială.

Că partea materială înseamnă tot, de la relația cu autoritatea, de bani, cum te îmbraci, cum vorbești, tot ce înseamnă social. Totul. Totul, da, iar relația cu mama înseamnă cum ești tu văzut în societate și cum vei avea tu relația de cuplu”.

Dușmanul invizibil al copiilor

În societatea modernă, copiii se confruntă cu un dușman invizibil: furtul de atenție, care le distrage timpul și energia de la activități esențiale pentru dezvoltarea lor. Conform lui Răzvan Vasile, atenția este cel mai valoros dar primit la naștere, gestionat prin liberul arbitru, iar acolo unde ne îndreptăm atenția, acolo investim și cele mai prețioase resurse — timpul și energia.

”Copiii în ziua de azi au un mare dușman, furtul de atenție. Unde îți este atenția, nu-i logic, acolo ți este timpul și energia. Care sunt cadourile care tu le-ai primit de la divinitate, de la univers când te-ai născut? Timpul, tău pe pământ și energia. Dar prin ce le folosești pe astea două? Prin alt cadou, liberul albitru. Iar liberul albitru este egal la atenția ta”, a concluzionat Razvan Vasile, fondatorul MBAKids Academy, singura academie DE MBA pentru copii din România.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel