Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Atitudinea unei persoane cu privire la bani este, de obicei, adânc înrădăcinată în psihicul său, înrădăcinată în statutul financiar și mentalitatea părinților săi.
Creșterea într-o familie fără bani poate avea efecte dăunătoare pe parcurs. Totuși, banii sunt mai mult decât o simplă entitate practică.
Este un subiect încărcat emoțional, care necesită multă auto-reflecție pentru a fi înțeles pe deplin.
Sursa foto: freepik.com@senivpetro
A avea securitate alimentară înseamnă că aveți acces nelimitat la alimente sigure și adecvate din punct de vedere nutrițional. În schimb, insecuritatea alimentară înseamnă că s-ar putea să nu știți de unde va veni următoarea masă.
Insecuritatea alimentară este un fenomen obișnuit pentru persoanele care au crescut fără prea mulți bani. USDA definește insecuritatea alimentară drept „disponibilitatea limitată sau incertă a alimentelor sigure și adecvate din punct de vedere nutrițional sau capacitatea limitată sau incertă de a achiziționa alimente acceptabile în moduri acceptabile din punct de vedere social”.
În 2023, USDA a raportat că 98% dintre gospodăriile afectate de insecuritatea alimentară se temeau că mâncarea lor se va termina înainte de a avea suficienți bani pentru a cumpăra mai multă, 96% au declarat că nu își puteau permite să mănânce mese echilibrate și 97% au declarat că un adult din gospodărie a trebuit să sară peste mese sau să reducă dimensiunea meselor deoarece nu erau suficienți bani pentru mâncare.
Chiar dacă, ca adult, câștigați mai mulți bani decât părinții dumneavoastră, sentimentele de anxietate legate de mâncare nu dispar întotdeauna.
Preocupările tale legate de mâncare pot rămâne, în ciuda faptului că ai un frigider complet aprovizionat. S-ar putea să păstrați alimente după data de expirare sau să vă aprovizionați cu mai multe alimente decât aveți nevoie de fapt.
Faptul că ai crescut într-o familie fără prea mulți bani îți poate afecta serios acțiunile odată ce ești pe cont propriu. Recunoașterea tiparelor în care te încadrezi este primul pas pentru a te împăca cu trecutul tău și a-ți schimba prezentul.
Un alt semn că ai crescut într-o familie fără prea mulți bani este că salvezi fiecare obiect casnic pe care îl poți salva.
Nu scapi de nimic considerat de unică folosință. În schimb, alegi să le clătești și să le refolosești: De la pungile de plastic la recipientele pentru mâncare la pachet, expresia „de unică folosință” nu înseamnă nimic pentru tine.
Umpli sticlele de șampon aproape goale cu apă, astfel încât să le poți folosi în continuare. Stoarceți tubul de pastă de dinți până la ultima picătură.
Păstrezi hainele până când sunt rupte, și chiar și atunci, te simți vinovat că scapi de ele.
Economisirea compulsivă este un indiciu că aveți o traumă financiară nerezolvată, care se poate manifesta prin anxietatea legată de cheltuieli, atât de mult încât nu cheltuiți suficient și economisiți prea mult.
Trauma financiară este incredibil de frecventă: 25% dintre americani declară că s-au confruntat cu ea, iar 1 din 3 milenari, în special, spun că o au, potrivit Your Tango.
Trauma financiară poate fi declanșată de experiențe trecute, dar poate fi declanșată și de probleme economice care rămân în afara controlului oamenilor, precum inflația, stagnarea salariilor și creșterea costului vieții.
Ca și în cazul altor forme de traumă, nu trebuie să rămâneți blocați în trauma financiară. Odată ce ați numit-o pentru ceea ce este, puteți explora modalități de a vă elibera de ea.
Sursa foto: freepik.com@freepik
Efectele în lanț ale creșterii într-o familie fără prea mulți bani pot dura mult timp după sfârșitul copilăriei și se manifestă adesea în moduri subtile pe care s-ar putea să nici nu le observi.
Dacă ieșiți în oraș să mâncați, săriți peste desert și beți doar apa oferită? Căutați articolul cel mai ieftin din meniu? Vă refuzați o porție de cartofi prăjiți, chiar dacă îi doriți cu adevărat? T
oate acestea sunt indicii că ați fost crescut fără prea mulți bani și v-ați obișnuit să nu vă risipiți cu nimic în plus.
Faptul că nu cumperi lucruri în plus este legat și de sentimentul tău de prețuire de sine. S-ar putea să aveți convingerea că nu meritați nimic mai mult decât ceea ce aveți deja.
Descoperirea acestor sentimente complexe vă poate ajuta să renunțați la comportamentele financiare care nu vă mai servesc.
Stabilirea limitelor nu este niciodată ușoară, iar stabilirea limitelor legate de bani este și mai dificilă.
Limitele financiare sunt limitele pe care le stabiliți în ceea ce privește banii, atât pentru modul în care cheltuiți banii, cât și pentru modul în care îi gestionați în cadrul relațiilor tale. personale.
Cu toate acestea, dacă ați fost crescut într-o familie în care banii erau puțini sau considerați un subiect tabu, este posibil să nu știți de unde să începeți să stabiliți limite financiare.
Potrivit revistei Forbes, lipsa de cultură financiară este adesea pusă pe seama „perpetuării subconștiente” de către o persoană a educației financiare a părinților săi.
Unele persoane fără limite financiare evită să își facă un buget, să economisească sau să își planifice viitorul. Alții fac investiții riscante, deoarece nu au o înțelegere fundamentală a modului în care funcționează gestionarea banilor.
Ca orice altă limită, limitele financiare devin mai ușor de stabilit cu ceva practică.
Localizarea și definirea a ceea ce este important pentru tine și care sunt valorile tale financiare este o parte importantă a procesului, la fel cum este și acordarea de grație în timp ce înveți.
Sursa foto: freepik.com@diana.grytsku
În timp ce unii oameni fac față trecutului lor financiar limitat economisind fiecare bănuț, alții merg în direcția opusă și cheltuiesc prea mult.
Este posibil ca obligativitatea de a respecta un buget restrâns în copilărie să fi determinat pendulul tău interior să oscileze în direcția opusă. Atunci nu aveai voie să-ți cumperi adidași la modă, așa că acum cumperi tot ce-ți dorești, în speranța că satisface o nevoie interioară profundă.
Obiceiurile noastre de a cheltui au la fel de mult de-a face cu satisfacerea nevoilor noastre emoționale ca și cu satisfacerea nevoilor noastre practice.
Potrivit antrenorului și consultantului Amy Bracht, cheltuielile impulsive sunt caracterizate de o dorință bruscă și urgentă de a cumpăra ceva imediat, fără a lua în considerare alte aspecte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...
Alegerea numelui pentru...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...