Semne care arată că un copil nu este gata să meargă la facultate – chiar dacă are rezultate bune
Data publicării:
Nu vă grăbiți înainte de a lua în considerare mai întâi acești factori în ceea ce privește orientarea copilului tău către facultate.

Ca părinte, este firesc să îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău, inclusiv succesul și stabilitatea financiară a acestuia.

Din acest motiv, este tentant să ne conducem copiii către facultate, chiar dacă ei nu sunt pregătiți și nu este necesară o diplomă pentru a-și îndeplini visele.

Citește și „Cele mai bune sfaturi de la un profesor pentru copii în primii ani de școală”

Profesorul de sociologie Rachel Dwyer spune Centrului de la Facultatea de Drept de la Harvard că eliminarea datoriilor studențești este o sabie cu două tăișuri (și ceva care nu ar trebui luat cu ușurință).

Datoria studenților poate deturna viitorul unui copil, împiedicând oamenii să urmeze o carieră plină de satisfacții din cauza costului ridicat al vieții cu plățile împrumutului pentru studenți.

Spre deosebire de aproape toate celelalte forme de datorie, nu poate fi compensată prin faliment fără acțiuni și standarde speciale. Aceasta este o responsabilitate serioasă pe care o punem pe un tânăr de 17 sau 18 ani!

Vezi și „Burse pentru elevi. Profesorul Florian Lixandru: „Vrem să venim și în sprijinul celor care nu s-au încadrat pe piața muncii”/ VIDEO”

Așadar, cum poți ști dacă facultatea este de fapt potrivită pentru copilul tău – chiar și cel cu performanțe mari?

Semne că al tău copil nu este pregătit să meargă la facultate (și ar putea fi o risipă de bani)

Sursa foto: freepik.com@freepic.diller

În podcastul Relații deschise: Transformare împreună, gazda Andrea Miller a avut o conversație uimitoare cu co-fondatorul Degree Free, Hannah Maruyama, despre povara de a trimite copiii cu performanțe înalte direct la facultate, fără nicio întrebare dacă este alegerea potrivită pentru ei.

Nu au încă obiective specifice de carieră

Copilul dumneavoastră are în vedere un obiectiv specific de carieră? Dacă o fac, felicitări, ar putea fi pregătiți pentru facultate - mai ales dacă acea carieră necesită o diplomă sau este foarte ajutată de una.

Dacă copilul tău este ca mulți dintre semenii lor, nu au idee ce vrea să facă în continuare. În acest caz, cel mai bine poate fi să le acordați puțin timp pentru a găsi ceea ce își doresc cu adevărat în viață și să se maturizeze pentru a putea lua o decizie mai informată și mai conștientă.

După cum adaugă Miller: „Întotdeauna cred că nu poți avea libertate emoțională fără libertate economică. Și dacă nu ai libertate emoțională, este greu să crești o familie sănătoasă și stabilă.”

Deci de ce să-i grăbești?

Pentru a fi clar, facultatea este o piatră grozavă pentru mulți, unele cariere care necesită o diplomă sau o certificare. Fiecare copil care este interesat să urmeze o diplomă ar trebui să aibă dreptul să urmeze asta, indiferent de mediul financiar.

Dar asta nu înseamnă că fiecare copil este pregătit doar pentru că părinții lor cred că este alegerea potrivită.

Obiectivele lor nu necesită o diplomă de facultate

Când a fost ultima dată când ți-ai întrebat copilul despre obiectivele sale în afara mersului la facultate? Majoritatea părinților celor cu performanțe înalte nici măcar nu se gândesc la obiectivele non-universitare ale copiilor lor.

De exemplu, poate că copilul tău vrea să fie autor, designer de jocuri, manager de marcă sau creator de conținut. Pentru unele dintre aceste opțiuni, o diplomă poate fi utilă, dar nu necesară. Cursurile de învățare concentrate și programele de dezvoltare a abilităților sunt probabil o opțiune mai bună decât o diplomă de 4 ani, în funcție de nivelul actual de abilități al copilului și de interesele acestuia.

Problema nu este că facultatea nu este rea - deloc! Problema este că majoritatea copiilor nici măcar nu știu că există alte opțiuni.

Maruyama adaugă: „Și acest lucru este groaznic pentru că majoritatea locurilor de muncă nu necesită achiziționarea unei diplome de facultate [...] Și de aceea le pregătim pentru eșec pentru că pur și simplu nu cunosc [realitatea]”.

Deci, acești copii se trezesc adânc în datorii studențești, fără să-și dea seama că au existat alte opțiuni tot timpul.


Nu sunt pregătiți să își asume datoria studenților

Datoria studenților nu este o glumă. Potrivit Education Data Initiative, „Studentul mediu universitar public împrumută 32.362 USD pentru a obține o diplomă de licență”. Dar, devine mai rău.

Pentru cei care doresc să urmeze o diplomă de master, datoria medie crește la 106.850 USD.

Pe baza acestui fapt, este complet de înțeles dacă copilul tău nu vrea să-și asume imediat acea datorie - și nu ar trebui să fie presat să facă acest lucru.

Așadar, dă-i copilului tău harul și timpul să planifice din timp și să-și dea seama.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Acest nume de fată de origine greacă va fi unul dintre cele mai alese în 2025 / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Acest nume de fată de origine greacă va fi unul dintre cele mai alese în 2025

De la cine moștenește copilul succesul educațional? Un studiu de amploare al UCL, efectuat pe 40.000 de perechi de părinți și copii, și-a prezentat concluziile / FOTO: freepik.com @syda_productions

De la cine moștenește copilul succesul educațional? Un studiu de amploare al UCL, efectuat pe 40.000 de perechi de părinți-copii, și-a prezentat concluziile

Daniel David, despre ce materii noi ar trebui introduse în școli: „Mi se pare o greșeală toată atitudinea din ultimii ani! Hai să predăm un pic altfel” / FOTO: freepik.com @oksix

Daniel David, despre ce materii noi ar trebui introduse în școli: „Mi se pare o greșeală toată atitudinea din ultimii ani! Hai să predăm un pic altfel”

Copiii care au relații proaste cu mamele lor au aceste comportamente / Foto: Freepik.com@shurkin_son

Copiii care au relații proaste cu mamele lor au aceste comportamente

pixel