Semnul care dovedește că mariajul tău va dura, potrivit unui studiu care a analizat ceea ce face cuplurile să reziste
Data publicării:
Un studiu a analizat ce face ca un cuplu să reziste în timp, iar răspunsul ar putea fi legat de creierul partenerilor!

Potrivit unui studiu de la Universitatea Stanford, citat de Good To Know, cuplurile care rezistă sunt conectate prin sincronizare neuronală.

Aceasta înseamnă că sunt pe aceeași lungime de undă, fiind conectați prin mai mult decât lucruri în comun.

Studiul a evidențiat că aceleași zone ale creierului lor sunt activate atunci când sunt supuși anumitor stimuli.

„Cei care au sincronizare neuronală nu doar că au multe în comun, ci adesea împărtășesc aceleași gânduri și sentimente cu partenerul lor”, notează omul de știință responsabil de studiu.

Potrivit acestuia, echilibrul conjugal și sincronizarea neuronală sunt strâns legate.

Sincronizare în toate aspectele

Acest lucru le permite membrilor cuplului să fie în armonie în comunicare, soluționarea conflictelor, disputele financiare, sexualitatea lor și, mai larg, în ceea ce privește sensibilitatea lor emoțională.

„Deși ambii parteneri sunt sincronizați în privința căsătoriei, aceștia pot avea puncte de vedere și perspective diferite asupra anumitor subiecte, explicând astfel de ce nu au avut o activitate cerebrală similară atunci când vizualizau anumite imagini”, analizează dr. Jared Heathman, psihiatru.

Cele mai unite cupluri se aflau, de altfel, într-o stare neuronală similară chiar și atunci când se uitau la televizor, fără să facă nimic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele Diana: Putere, grație și istorie

Numele Diana este unul deosebit de popular și răspândit...

De ce ar trebui să ai un jurnal ca adult

La orice vârstă, scrierea unui jurnal pentru adulți...



Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui! / FOTO: freepik.com @ simonova1407

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui!

pixel