Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la București. Credincioșii se pregătesc să primească miracolul Învierii și să-l ducă în casele lor
În această seară, credincioșii ortodocși, greco-catolici și catolici așteaptă să trăiască minunea Învierii Domnului.
Sâmbătă, în jurul prânzului, ochii întregii lumi au fost din nou ațintiți spre Ierusalim, acolo unde Lumina Sfântă s-a aprins, așa cum o face în fiecare an, fără nicio intervenție omenească, în Mormântul Sfânt.
Patriarhul Ierusalimului, înconjurat de rugăciuni și emoție, a intrat în locul unde a fost așezat Hristos după răstignire. La ora 14:36, a ieșit purtând în mâini flacăra sfântă – o flacără care nu arde în primele clipe, semn al prezenței divine, spun cei care o primesc cu inima deschisă.
Printre cei prezenți în Biserica Sfântului Mormânt s-a aflat și părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, notează Știrile PRO TV. Tot el este cel care a adus Lumina Sfântă în România, după un zbor de aproximativ două ore.
Avionul a aterizat la Otopeni, unde mai multe delegații eparhiale din întreaga țară așteptau cu emoție darul ceresc.
De aici, Lumina a fost dusă direct la Catedrala Patriarhală din București, unde va fi împărțită credincioșilor la slujba de Înviere.
Este deja al 16-lea an în care tradiția aducerii Luminii de la Ierusalim se respectă, o inițiativă începută în 2009 de Patriarhul Daniel, pentru ca românii să simtă și mai aproape taina sfântă a Paștelui.
Până atunci, în biserici se pregătesc ultimele detalii pentru slujba de la miezul nopții: se taie pâinea ce va fi sfințită și stropită cu vin, se pregătesc lumânările, se rostesc rugăciuni.
Totul pentru ca, atunci când clopotele vor anunța Învierea, fiecare să poată primi Lumina cu sufletul curat și inima deschisă.
În noaptea ce urmează, din mâinile preoților, Lumina va fi împărțită celor care așteaptă afară, cu lumânările în mâini și ochii plini de emoție.
Este acel moment unic, în care miile de flăcări aprinse creează o punte între cer și pământ. Un moment de tăcere și pace, în care fiecare simte că nu este singur, că o forță mai mare decât noi ne unește și ne călăuzește.
Acasă, în lumina candelei și a lumânării, credincioșii păstrează flacăra și o lasă să ardă în sufletul lor. Este o Lumină care nu se stinge ușor – nici măcar de vântul încercărilor sau de umbrele îndoielii. E o Lumină care aduce speranță și credință, în vremuri în care avem atât de multă nevoie de ele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.