Metode educaționale greșite: Bulina neagră, scaunul rușinii și mersul la colț - Cum afectează aceste practici dezvoltarea copiilor
Doriți să insuflați noțiunea de curaj copilului dumneavoastră pentru că are tendința de a renunța prea repede la ceva ce și-a propus sau pentru că devine frustrat atunci când nu reușește din prima încercare?
Într-un articol din Psychology Today, publicat la începutul lunii septembrie 2024, psihologul David J Bredehoft dezvăluie unsprezece măsuri „bazate pe cercetare și cele mai bune practici pentru creșterea unui copil curajos”.
Citește și Cum să stabilești limite: Un abecedar pentru părinți
Sursa foto: freepik.com@freepik
Felicitați-vă copiii pentru determinarea și perseverența lor.
Amintiți-vă că este normal ca copilul dvs. să fie frustrat.
Lăudați efortul mai degrabă decât notele sau abilitățile înnăscute ale copilului dumneavoastră.
Reamintiți-le copiilor dumneavoastră să nu se teamă de eșec. Unele dintre cele mai valoroase lecții de viață sunt învățate din eșecurile noastre, nu neapărat din succesele noastre.
Vorbiți cu copiii despre eșecurile dumneavoastră, despre cum le-ați depășit și ce ați învățat din ele.
Învățați-i responsabilitatea de la o vârstă fragedă, cerându-le să facă treburi casnice, cum ar fi să-și facă patul, să hrănească câinele sau pisica sau să pună masa.
Lasă-ți copiii să rezolve singuri problemele mici. Astfel, îi antrenați să rezolve probleme mult mai mari în viitor.
De la o vârstă fragedă, lăsați-vă copiii să facă lucrurile singuri, fără să interveniți pentru a le repara, a le salva sau a-i învăța să facă lucrurile în felul vostru.
Nu exagerați cu rolul de părinte. Supra-parentingul” este o formă de supra-parenting. Vă supraprotejați copiii atunci când faceți pentru ei lucruri pe care ei ar trebui să le facă singuri.
Încurajați vorbirea de sine pozitivă și utilizarea afirmațiilor personale, prezentându-le ca model pentru copilul dumneavoastră.
Fiți un model curajos pentru copilul dumneavoastră.
Sursa foto: freepik.com@freepik
Printre măsurile menite să îi ajute pe părinți să crească copii curajoși, psihologul David J Bredehoft atrage atenția asupra pericolelor „supraparentalității”.
Aceasta ar putea împiedica copiii să se dezvolte cu seninătate și să învețe să facă greșeli pentru ei înșiși.
„Acești părinți își scuză atitudinea pretențioasă dând vina pe antrenori, profesori și alți adulți care încearcă să își învețe copiii să fie curajoși. Educația excesivă face opusul învățării curajului.
Îi învață pe copii să fie mulțumiți instantaneu”, spune psihologul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sistemul educațional din...