Simulări Bacalaureat și Evaluare Națională 2025. Deca a ținut cont de sugestiile profesorilor și părinților și a anunțat datele examenelor mai devreme
Data publicării:
Anul trecut, programarea examenelor a fost anunţată cu puțin timp înainte de data desfășurării lor, ceea ce a generat nemulțumiri atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor. Aceștia au considerat că au avut prea puțin timp pentru a se pregăti în mod corespunzător. Ca urmare a acestor proteste și pentru a evita astfel de situații în viitor, ministrul Educației, Ligia Deca, a decis să acorde o atenție specială sugestiilor venite din partea profesorilor și părinților.

Astfel, simulările pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a ar putea avea loc anul viitor între 17 şi 19 martie, conform unui nou proiect prezentat de ministrul Educaţiei. Această propunere vine în contextul în care se dorește ca atât elevii, cât și profesorii să aibă suficient timp pentru pregătirea acestor examene importante.

De asemenea, proiectul include și propunerea ca simulările pentru examenul de Bacalaureat să se desfășoare în perioada 24 - 27 martie 2025.

În urma consultărilor, Ligia Deca a anunțat că intenționează să stabilească datele simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2025 cu mult mai devreme decât în anii anteriori. Astfel, elevii vor putea să își planifice mai bine timpul de învățare, iar profesorii vor avea ocazia să își organizeze activitățile de pregătire într-un mod mai eficient.

„Stimați profesori și părinți, am ținut cont de sugestiile dumneavoastră ca datele simulărilor pentru evaluarea națională și bacalaureat să fie publicate mai devreme. Prin urmare, ca noutate față de anii școlari trecuți, stabilim datele simulărilor naționale înainte de începerea anului școlar”, a spus Ligia Deca.

Calendar simulare Evaluare Națională 2025

Ligia Deca a anunțat detalii importante despre calendarul simulărilor pentru elevii de clasa a VIII-a, în anul 2025. Conform acestui proiect, prima probă va avea loc pe 17 martie 2025, când elevii vor susține examenul scris la limba și literatura română. A doua zi, pe 18 martie 2025, urmează proba scrisă la matematică, iar pe 19 martie 2025 va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale.

După aceste zile de evaluare intensă, rezultatele vor fi comunicate pe 31 martie 2025, oferindu-le elevilor și profesorilor timp suficient pentru a analiza performanțele obținute și pentru a face ajustări în pregătire, dacă este necesar.

SURSA FOTO: Ministerul Educației

Calendar simulare Bacalaureat 2025

În ceea ce privește simulările pentru examenul de Bacalaureat din 2025, proiectul de calendar propus include : prima probă, la limba și literatura română (Proba E) a)), va avea loc pe 24 martie 2025. Aceasta va fi urmată, pe 25 martie, de Proba E) c), care reprezintă proba obligatorie a profilului, adică examenul scris la matematică sau istorie, în funcție de specializarea fiecărui elev. Pe 26 martie 2025, elevii vor susține Proba E) d), proba la alegere a profilului și specializării, unde aceștia pot opta pentru discipline precum fizica, chimia, biologia, geografia sau altă materie specifică profilului lor. Ultima probă din această serie, Proba E) b) la limba și literatura maternă, se va desfășura pe 27 martie 2025 pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Rezultatele simulării Bacalaureatului vor fi comunicate pe 8 aprilie 2025.

SURSA FOTO: Ministerul Educației

„Pentru transparență și posibilitatea de a ne oferi feedback, această propunere va fi lansată curând în consultare publică de către Ministerul Educației, împreună cu propunerile de calendare pentru examenele naționale”, a mai transmis Ligia Deca.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Eveniment

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel