Spune-mi ce fel de mamă ești ca să îți spun cum va fi copilul tău!
Data publicării:
În viața de zi cu zi, felul în care educăm și interacționăm cu copiii noștri se reflectă în personalitatea lor și în comportamentul lor pe măsură ce cresc.

 „Spune-mi ce fel de mamă ești și îți voi spune cum va fi copilul tău” – o afirmație care poate suna simplist, dar care ascunde mult adevăr. Fiecare alegere pe care o facem ca părinți influențează dezvoltarea copilului nostru, iar acest lucru nu se întâmplă doar din punct de vedere fizic, ci și emoțional și mental. 

SURSA FOTO: Freepik.com@EyeEm

Vezi și Ce nu trebuie să facă părinții! „Dacă faci asta, adultul va deveni iresponsabil și nu se va descurca în viața lui de zi cu zi”

„Grija afectivă pe care o are mama față de copil este enorm de importantă pentru viitorul adult. Dacă mama își iubește copilul ( mângâierea etc) el învață ca a venit într-o lume la fel de bună ca și mama lui, copilul nu vede decât mama.

Pentru copil mama este universul. Grija pe care o are mama față de copil, el învață, dacă mama e afectuoasă cu el, ca s-a născut într-o lume bună.

Dacă mama îl neglijează, copilul crede ca s-a născut într-o lume rea. Viitorul unui adult se construiește în primul rând prin mama lui.

Mama este elementul principal în educația unui copil, pentru că după doi ani el rămâne cu o singură populație neuronală în care se imprimă tot ceea ce vede în jurul lui, de aceea mama este foarte importantă”, spune Prof. Constantin Dulcan, în cadrul podcastului „Creștem mari”.

Citește și O femeie a chemat poliția pentru că fiica ei nu mai voia să meargă la școală, iar agentul i-a spus fetei: „Mama ta nu te poate obliga să faci nimic din ce nu vrei să faci”

Tipuri de mame:

Mama afectuoasă

Mama afectuoasă este mama care le spune copiilor „Te iubesc” când pleacă la școală dimineața și în fiecare seară înainte de culcare. Ea este cunoscută pentru îmbrățișările neașteptate. Umerii ei sunt cei mai buni pentru plâns atunci când copilul are inima frântă. Nu îi este frică să își arate sentimentele față de copii și vrea să știe și cum se simt aceștia. Datorită deschiderii ei, „vorba” poate deveni mai incomodă decât ar trebui. Armă secretă: Vinovăția.

Mama strictă

Mama susținătoare

Mama supraviețuitoare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Când vine vorba de formarea personalității unui copil,...

Moduri de a disciplina un copil fără a țipa

Disciplinarea unui copil poate fi o provocare, dar nu...



Cele mai noi articole

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Când vine vorba de formarea personalității unui copil,...

Moduri de a disciplina un copil fără a țipa

Disciplinarea unui copil poate fi o provocare, dar nu...


Top citite
Părintele Necula, apel către părinți, după ce trei copiii i-au oferit lecții de viață zguduitoare: „Să ne fie rușine! Am ajuns niște smiorcăiți, îi pasăm pe cei mici la școală și fugim la șefi” / SURSA FOTO: captură video YouTube @Razvan Vasile

Părintele Necula, apel către părinți, după ce trei copiii i-au oferit lecții de viață zguduitoare: „Să ne fie rușine! Am ajuns niște smiorcăiți, îi pasăm pe cei mici la școală și fugim la șefi”

Părinții se plâng de aceste greșeli frecvente ale bunicilor: „Mama mea face exact asta și mă scoate din minți!” / FOTO: freepik.com @fromkazanwithlove

Părinții se plâng de aceste greșeli frecvente ale bunicilor: „Mama mea face exact asta și mă scoate din minți!”

Un adolescent dă în judecată statul pentru absențele repetate ale profesorilor: Judecătorii au decis că elevul trebuie să fie despăgubit pentru lipsa educației! / FOTO: freepik.com @user8647581

Un adolescent dă în judecată statul pentru absențele repetate ale profesorilor: Judecătorii au decis că elevul trebuie să fie despăgubit pentru lipsa educației!

Limite pe care părinții nu ar trebui să le depășească cu ai lor copii / FOTO: Freepik.com@ katemangostar

Limite pe care părinții nu ar trebui să le depășească cu ai lor copii adulți

pixel