Studiu: Părinții petrec, în medie, doar 2 ore pe zi cu ai lor copii. „Au nevoie de joacă și interacțiune cu mama sau tata pentru a se dezvolta armonios”
Data publicării:
Un studiu realizat de Observatorul Jocului Copiilor arată că timpul mediu petrecut de părinți cu copiii lor este de doar 2 ore pe zi. Cu toate acestea, nu putem uita cât de important este ca părinții să se implice în viața copiilor lor, mai ales în perioada de creștere. Pare că, din nefericire, copiii tind să-și dorească să-și petreacă mai mult timp cu părinții lor în detrimentul prietenilor lor, dar situația actuală arată că acest lucru este adesea dificil.

În plus, figura părintelui are o importanță deosebită, iar faptul că micuții petrec doar 10% din timpul cu ei este cu siguranță o problemă. Copiii au nevoie de prezența și interacțiunea constantă a părinților lor pentru a se dezvolta armonios.

Cu profesorii și colegii de clasă ocupând o bună parte din timpul copiilor, iar părinții petrecând relativ puțin timp cu aceștia, bunicii devin uneori o prezență importantă în viața copiilor, petrecând un sfert din timp cu nepoții lor.

Aceste date ne pun în fața unei dileme importante: cum putem face ca părinții să aibă mai mult timp de calitate cu copiii lor și să le ofere sprijinul și atenția de care au nevoie? 

Cum să înveți să te joci cu copiii

Să descoperim cum poți învăța să te joci cu copiii în stilul tău! O inițiativă numită „Dă-ți timp să fii părinte” a luat amploare pe rețelele de socializare și aduce o întrebare provocatoare: ce tip de jucărie ești pentru copiii tăi? Iată cele 5 răspunsuri posibile:

„Părinte pilot” - Dacă îți place senzația de viteză și te vezi petrecând timp cu copiii tăi în curse de cărucioare, ești în categoria aceasta. Adrenalina și distracția sunt la ordinea zilei.

„Părinte împăiat” - Dacă aștepți cu nerăbdare să ajungi acasă și să te bucuri de nesfârșite îmbrățișări cu copiii tăi, ești în echipa celor care pun preț pe afecțiune și conexiune.

„Părintele care știe totul” - Dacă ai răspunsurile la orice întrebare și îți place să împărtășești cunoștințele tale cu copiii tăi, ești genul de părinte care știe mereu ceva interesant.

„Părinte aventuros” - Dacă ești fanul organizării de excursii, fie că e vorba de parcuri, plaje sau munți, te încadrezi în categoria părintelui aventurier care adoră să exploreze împreună cu cei mici.

„Super-părinte” - Dacă iubești să inventezi povești captivante pentru copiii tăi și să-ți împărtășești imaginația bogată, ești cel care creează povești magice în lumea copiilor.

Deci, cu care dintre aceste tipuri te identifici? Fiecare stil are farmecul său și oferă copiilor experiențe unice și neprețuite. Ia-ți timp să te joci cu cei mici în felul tău și creează amintiri de neuitat pentru ei!

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi
Tagurile articolului: copii  joaca  parenting  parinti  sfaturi cresterea copilului 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

pixel