STUDIU: Orele de somn și crizele de furie, principalele obstacole pentru excursiile cu copiii mici, spun părinții
Data actualizării:
Data publicării:
Potrivit unui sondaj recent realizat pe un eșantion de 1.000 de părinți, orele de somn și crizele de furie sunt considerate principalele obstacole în calea excursiilor de o zi cu copiii mici.

Conform acestui studiu, părinților obișnuiți le ia în medie aproximativ jumătate de oră să iasă pe ușa din față cu un copil mic, iar patru din cinci părinți afirmă că nu reușesc să depășească această etapă.

Excursiile preferate de părinți pentru această vară includ o vizită la malul mării, un parc sau o zonă de joacă, conform rezultatelor studiului menționat. Trei din zece părinți cu copii cu vârsta cuprinsă între șase luni și cinci ani se declară entuziasmați să-și ducă copiii în prima excursie de o zi.

Cu toate acestea, sondajul relevă faptul că unul din cinci părinți (21%) recunosc că nu se simt întotdeauna echipați sau pregătiți pentru toate provocările pe care le implică o zi petrecută în afara casei alături de copilul lor. Această neîncredere poate fi legată de aspecte precum pregătirea echipamentului necesar pentru copil, gestionarea rutinei de somn sau abordarea potențialelor crize de furie.

Citește și Jocul în compania părinților contribuie la dezvoltarea inteligenței copiilor. Dovedit științific!

Patru din zece părinți sunt dornici să se bucure de un picnic alături de copiii lor

2. STUDIU: Or... (studiu-orele-de-somn-si-crizele-de-furie--principalele-obstacole-pentru-excursiile-cu-copiii-mici--spun-parintii_37270200.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @prostooleh

Aproape 93% dintre părinți recunosc că, atunci când s-au aventurat într-o excursie cu copiii lor, au fost nevoiți să se întoarcă acasă mai devreme decât și-au planificat inițial. Această situație a generat un sentiment de dezamăgire și frustrare în rândul părinților, iar opt din zece au afirmat că, deși au avut intenția de a face o excursie de o zi, nu au reușit niciodată să treacă de pragul casei lor. Aproximativ un sfert dintre acești părinți (23%) au mărturisit că s-au simțit ca și cum ar fi eșuat în încercarea lor.

Există mai multe obstacole majore atunci când vine vorba de a ieși din casă cu cei mici, potrivit studiului. Printre acestea se numără orele de somn ale copiilor, crizele de furie și necesitatea de a-și hrăni copiii în timpul excursiei.

Un alt aspect semnalat în cadrul sondajului este că 88% dintre părinți recunosc că au avut temeri legate de uitarea unor lucruri importante atunci când călătoreau cu copiii lor cu vârsta cuprinsă între șase și 12 luni. Aceste lucruri includ jucării, scutece, gustări, lapte și haine de schimb.

Cu toate acestea, în ciuda provocărilor și temerilor, patru din zece părinți sunt dornici să se bucure de un picnic alături de copiii lor în această vară. Potrivit sondajului realizat în acest context, șapte din zece părinți chestionați au declarat că au întâmpinat dificultăți în a găsi zone care să ofere toate facilitățile prietenoase copiilor de care ar putea avea nevoie în timpul unui picnic.

Vezi și „Protocolul de urgență”. O strategie de la un celebru neuropsiholog pentru a rămâne calm atunci când îți vine să țipi la copil

Părinții, epuizați fizic și psihic

Potrivit cercetării realizate de OnePoll, părinților cu bebeluși mici le ia în medie jumătate de oră doar să iasă pe ușa din față. Acest aspect subliniază provocările logistice pe care părinții le întâmpină în organizarea unei excursii de o zi cu micuții lor.

Sondajul a relevat că o treime (34%) dintre părinții care se întorc la ușa din față fără a reuși să plece într-o excursie se simt frustrați sau stresați. Această situație poate fi generată de dificultățile pe care le întâmpină în gestionarea tuturor aspectelor necesare pentru o ieșire reușită cu copilul lor.

Dintre părinții care au reușit să pornească într-o excursie de o zi, dar au fost nevoiți să o reducă sau să se întoarcă acasă mai devreme, 35% au menționat că au fost pur și simplu epuizați fizic și psihic. De asemenea, 34% au întâmpinat probleme legate de plânsul copilului lor, în timp ce unul din patru părinți a recunoscut că a uitat o componentă vitală a zilei, cum ar fi jucării sau alimente.

În plus, jumătate dintre părinții intervievați au declarat că găsesc hrănirea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni stresantă sau dezordonată. Unul din cinci părinți recunoaște că găsește hrănirea în afara casei incomodă, ceea ce poate contribui la dificultățile întâmpinate în timpul excursiilor de o zi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: crize furie copil  excursie  parinti  parinti si pitici  studiu  tantrum 

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel