Răsfățarea copiilor: Un gest pozitiv sau o capcană pentru dezvoltarea lor? Descoperă beneficiile și consecințele acestui comportament parental
Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele pentru proba la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale. Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a început marți, 25 iunie 2024, în cele 87 de centre de examen din județ.
Cerințele de la Limba română au fost aproape identice cu cele de anul trecut, arată o analiză comparativă făcută de Edupedu.ro. La 10 itemi din 18, elevii au avut de identificat în text sau de scris aceleași lucruri pe care le-au avut în 2023 colegii lor mai mari.
Astfel, absolvenții de gimnaziu au primit două texte suport. Primul din Constantin Chiriţă – „Cireșarii”, iar al doilea din Cella Delavrancea – „Portret”. Pe baza acestor texte, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe.
La subiectul II, candidații au avut de făcut o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să-l caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță, dar şi de compus o argumentare despre dacă sunt sau nu de acord de a-şi petrece vacanţele alături de prieteni. Dacă pentru mulţi dintre absolvenţii clasei a VIII-a aceste subiecte au fost destul de generoase, alţii s-au încurcat la partea de gramatică şi lexic.
„Se putea și mai bine, dar pun pe seama faptului că m-am cam grăbit. Știu sigur că am niște greșeli la gramatică, dar de acum este prea târziu pentru regrete, asta este”, a spus un elev din Botoșani, pentru Părinți și Pitici.
Conform Ministerului Educației, proba scris la Matematică din cadrul Evaluării Naționale se va desfășura joi, 27 iunie.
25 iunie 2024 – proba la Limba și literatura română;
27 iunie 2024 – proba la Matematică;
28 iunie 2024 – proba la Limba și literatura maternă;
3 iulie 2024 – afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații;
3 iulie (orele 16.00 – 19.00) și 4 iulie (orele 08.00 – 12.00) – depunerea contestațiilor;
4 – 9 iulie – soluționarea contestațiilor;
9 iulie – afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Decizia de a trimite un copil...
Utilizarea TikTok-ului este...
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...