O țară interzice TikTok pentru un an! Ce a determinat Guvernul să ia această măsură
O țară a decis să suspende...
Într-o zi tragică din luna mai a anului trecut, Oleksandra a fost prinsă sub dărâmăturile unui centru de recreere din regiunea Odesa, în urma unui atac al rușilor. Rănile suferite au fost grave: piciorul i-a fost mutilat, brațul fracturat, coastele rupte și a suferit și un traumatism cranian, conform agenției de știri ucrainene Ukrinform. A fost o perioadă dificilă pentru micuța luptătoare, care a petrecut mai mult de două săptămâni în terapie intensivă, supunându-se tratamentelor și intervențiilor medicale necesare.
Cu toate că nu a fost posibilă salvarea piciorului său, Oleksandra nu și-a pierdut încrederea și a primit o proteză adaptată nevoilor ei. A urmat apoi un intens curs de reabilitare, timp de patru luni, în care a învățat să meargă din nou. Această perioadă dificilă i-a dezvoltat voința și hotărârea de a învinge, alimentându-i pasiunea pentru gimnastică și dorința de a-și depăși limitele.
View this post on Instagram
Recent, Oleksandra a revenit în lumea gimnasticii și și-a demonstrat abilitățile și perseverența la un concurs desfășurat în orașul Chornomorsk din regiunea Odesa. Cu o determinare greu de egalat, micuța a obținut locul 1, câștigând medalia de aur și învingându-și adversarii cu grație și talent. Succesul ei răsunător la această competiție a fost o mărturie vie a capacității umane de a învinge adversitățile și de a-și depăși handicapurile.
Un raport transmis în exclusivitate pentru Sky News la începutul acestui an scoate la iveală amploarea devastării suferite de sistemul de învățământ din Ucraina în primul an de război. Documentul identifică 381 de incidente separate în care școli, universități, orfelinate și grădinițe au fost avariate sau distruse, punând în evidență impactul dramatic al conflictului asupra educației. În acest context, UNICEF estimează că aproximativ 3,6 milioane de copii ucraineni au fost direct afectați de închiderea școlilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
O țară a decis să suspende...
Postul Crăciunului este o...
Teodora Voinescu, o profesoară...
O bunică a luat dintr-o școală...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...