Tânăr din Neamț, premiat cu Premiul pentru cel mai bun cercetător în robotică și inteligență artificială din Italia
Data actualizării:
Data publicării:
Tânărul cu care ne mândrim și care merită aprecierea noastră se numește Mihai Drăgușanu și este un tânăr cercetător originar din Piatra Neamț, în prezent asistent universitar la Universitatea din Siena, regiunea Toscana.  

Mihai Drăgușanu, are 30 de ani și a câștigat prestigiosul premiu ”Most Promising Researcher In Robotics and Artificial Intelligence” şi 20.000 de euro la evenimentul RomeCup2024, care s-a desfășurat în capitala Italiei, între 20 și 22 martie.

La concurs au participat peste 250 de candidați, evaluați de un juriu format din academicieni și reprezentanți ai lumii tehnico-științifice italiene, potrivit Rador.

Proiectul său se bazează pe o fuziune între robotică și inteligență artificială, promițând să revoluționeze modul în care se abordează recuperarea medicală: un costum exoscheletic modular destinat reabilitării pacienților afectați de ictus, probleme de motricitate sau distrofie musculară.

1. Fotografie... (mihai-dragusanu_65375100.jpg)

Foto: Facebook, Mihai Drăgușanu

"Dispozitivul este un costum robotizat care utilizează inteligența artificială pentru a interpreta intențiile pacientului și a monitoriza starea fizică a membrelor superioare”, a explicat tânărul. Toate informațiile colectate sunt ulterior transmise către Cloud, permițând medicilor să urmărească progresul pacienților în timp real.

"Nu trebuie să ne fie frică de inteligența artificială"

Potrivit unui interviu acordat Agenției de presă RADOR, Mihai Drăgușanu a împărtășit detalii despre testele în curs de desfășurare în Franța și la Siena, demonstrând potențialul global al invenției sale.

Tânărul cercetător român se dovedește a fi nu doar un inovator în domeniul său, ci și un model de urmat, având o viziune optimistă asupra viitorului inteligenței artificiale în piața muncii.

"Nu trebuie să ne fie frică de inteligența artificială, ci să învățăm să o folosim în avantajul nostru”, afirmă el, subliniind importanța educației și formării în acest sens.

Privind spre viitor, Mihai Drăgușanu își exprimă ambiția de a continua cercetările atât în domeniul dispozitivelor medicale, cât și în cel industrial, aspirând la un rol de profesor titular în cadrul Universității din Siena.

Premiul câștigat, în valoare de 20.000 de euro, își va găsi utilitatea în achiziționarea unei mașini specializate pentru persoanele cu dizabilități, evidențiind angajamentul tânărului român față de îmbunătățirea vieții celor în nevoie.

Mihai Drăgușanu este deschis la colaborări în România şi încurajează tinerii să nu-și piardă încrederea în sine și să persevereze în realizarea visurilor lor. El oferă un exemplu concret de succes și dedicație în domeniul tehnologiei avansate, inspirând prin parcursul său impresionant.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Învață-ți copilul să tacă 6 situații în care tăcerea este mai puternică decât cuvintele. Foto: @freepik/ warnakacreations

Învață-ți copilul să tacă: 6 situații în care tăcerea este mai puternică decât cuvintele

Afirmația pe care toți părinții ar trebui să o spună copilului lor, conform unui psiholog / FOTO: freepik.com @maxlupascu

Afirmația pe care toți părinții ar trebui să o spună copilului lor, conform unui psiholog

Semnele dureroase care arată că al tău copil este un „bully” la școală. La ce trebuie părinții să fie atenți? / FOTO: freepik.com @syda_productions

Semnele dureroase care arată că al tău copil este un „bully” la școală. La ce trebuie părinții să fie atenți?

Foto: Freepik @prostooleh

Învață-ți copilul să recunoască un prieten fals: O lecție completă

pixel