Tații sunt mai fericiți decât mamele, spune un nou studiu
Data publicării:
Potrivit unui studiu recent, tații au mai multe șanse decât mamele să fie fericiți în timp ce își îngrijesc copiii. Motivul pentru asta? 

Un grup de oameni de știință au cercetat modul în care părinții își împart activitățile care implică îngrijirea copilului.

Studiul a arătat că educația parentală este o responsabilitate provocatoare și puternică de gen, tații experimentând mai multe recompense emoționale, cum ar fi fericire mai mare, niveluri mai scăzute de stres și mai puțină oboseală decât mamele.

De fapt, tații, în comparație cu mamele, ar avea mai multe șanse să fie fericiți în timp ce își îngrijesc copiii.

Cercetarea, o meta-analiză a trei studii diferite, a analizat sănătatea emoțională a unui total de 18.000 de persoane și a comparat aspecte precum fericirea, bunăstarea, episoadele de depresie și stresul.

În primele două studii ale cercetării, părinții au fost comparați cu oameni fără copii și au descoperit că tații sunt în general mai fericiți decât colegii lor fără copii.

În schimb, cel de-al treilea studiu a comparat tații cu mamele și nivelul lor respectiv de fericire în îngrijirea copiilor lor. S-a constatat că tații sunt mai predispuși decât mamele să fie fericiți atunci când au grijă de copiii lor.

Tații sunt mai fericiți decât mamele atunci când își îngrijesc copiii

Motivul pentru asta? Taticii din sondaj, mai des decât mamele, au raportat că se joacă cu copiii lor în timp ce, în același timp, au grijă de ei.

Tații nu sunt la fel de stresați ca mamele

O altă explicație potențială este că cea mai mare parte a muncii „gândite” încă revine mamei. Aceasta înseamnă că femeile sunt susceptibile să țină evidența sarcinilor de făcut și a programelor de întâlnire, în timp ce tații se joacă mai mult.

Autoarea studiului, Katherine Nelson-Coffey, a spus că „cercetările au arătat că tații își petrec timpul cu copiii lor mai bine decât mamele”.

În general, potrivit cercetătorilor, toți părinții, atât mamele, cât și tații, ar putea beneficia mai mult de descoperirea oportunităților de joacă cu copiii lor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: copii  ingrijire copil  studiu  tata 

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel