Tehnici pentru dezvoltarea inteligenței la copii. Jocul este cheia!
Data publicării:
Matematica nu trebuie să fie plictisitoare, iar secretul este să o transformi într-un joc. Asta ajutǎ şi la dezvoltarea logicii copiilor.

Când începi să lucrezi cu un copil, primul lucru pe care îl poți face este să faci lecțiile interesante și interactive. În loc să te apuci direct de formule și reguli, încearcă să le dai o provocare. De exemplu, poți spune: „Ce au în comun un nor și o mașină de spălat?”

Două lucruri care nu par să aibă nici o legătură, dar asta îi va stimula să gândească mai creativ. Când ajungi la problemele de matematică, învață-l să le vizualizeze, să-și creeze un „film” mental. Folosește desene și grafice pentru a-i explica conceptele.

În acest fel, matematica nu va mai părea un subiect complicat, ci ceva interesant și ușor de înțeles!

Asta susține Laura Constantinescu, cadru didactic și formator care îmbină metodele tradiționale cu cele moderne. În procesul de învățare, ea reușește să aducă aportul jocurilor și trucurilor care dezvoltă inteligența și gândirea copiilor. 

“Pe zona de matematică se pot face multe. Eu, în primul și în primul rând, ce este important să înțeleagă copilul, mai ales când intrăm în zona de probleme, un lucru cu care încep este diferențierea între cifră și număr. Trebuie să facem jocuri cu ei.

De exemplu în mașină: spune-mi repede ce au în comun o rachetă cu aia de ex, două lucruri ușoare, cât mai neconectate posibil, el trebuie să se gândească.

La matematică, pornim de la grafică. Orice tip de desen ca să mi fac un film al problemei, deci intervine povestea. Gǎsesc un joc la îndemânǎ pentru el", explicǎ specialista în cadrul podcastului "PǎrințiCuminți".

Jocul este mult mai important decât ne-am putea imagina când vine vorba de dezvoltarea inteligenței la copii. Când înveți prin joc, copiii nu doar că se distrează, dar și își dezvoltă abilități esențiale precum gândirea critică, rezolvarea problemelor și creativitatea. În loc să impui informații, jocul le permite să descopere și să înțeleagă lucruri într-un mod natural și relaxat. Așadar, data viitoare când te gândești la educație, nu uita că, uneori, cele mai bune lecții vin sub forma unui joc!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

O fostă profesoară rupe tăcerea pe TikTok: Lucrurile incomode pe care părinții elevilor de gimnaziu trebuie să le audă, chiar dacă nu vor

Nu-și mai sună părinții, nu mai vin acasă: Ce îi determină pe copii să rupă legătura cu mama și cu tata după ce devin adulți? Experții explică motivele

Reproșuri, acuzații și cereri de neînțeles: Profesorii spun cele mai halucinante mesaje primite de la părinți. Și totuși, mesajul lor rămâne unul clar: „Suntem aici pentru binele copilului!”

Cel mai periculos lucru pe care părinții îl învață pe copilul lor. Psiholog: „Obsesia asta creează o generație de adulți care ajung să creadă că e ceva în neregulă cu ei”

pixel