Top 6 meserii de viitor. Care vor fi cele mai căutate joburi
Data publicării:
În zilele noastre totul evoluează foarte repede. Multe profesii tradiționale vor lua o întorsătură de 180 de grade sau vor dispărea. Iată câteva meserii de viitor.

Ce vrei să fii când vei fi mare? Este o întrebare pe care copiii o aud atât la școală, cât și acasă. Sunt profesii care nu s-au demodat și continuă să fie preferatele copiilor și adulților. Doctor, profesor, fotbalist, medic veterinar, polițist, asistent medical, „Vreau să fiu ca tatăl meu” „Vreau să merg pe urmele mamei”; Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente răspunsuri pe care le auzim când ne confruntăm cu această întrebare.

Totuși, odată cu evoluția tehnologică au apărut așa-numitele „profesiuni ale viitorului” care atrag atenția tinerilor.

1. Controlor de trafic aerian. Treaba lor este să împiedice două aeronave să ocupe același loc în același timp, prin urmare ei sunt cei care au cel mai înalt nivel de responsabilitate pentru viețile umane care circulă cu avionul.

2. Design industrial. O specialitate care combină designul și inginerie pentru a dezvolta proiecte creative pentru a crea articole care sunt produse în masă, având grijă să creeze estetica și interfața produsului ținând cont cui îi este adresat.

3. Audiologie. O ramură a sănătății în care sunt responsabili cu măsurarea capacității oamenilor de a auzi sunete. Aceștia tratează de obicei pacienții care au probleme și tulburări de auz cu care efectuează practici de reabilitare auditivă sau tehnici de învățare a limbilor străine și citire pe buze.

4. Inginer geomatic. Munca lor este axată pe studiul suprafeței Pământului prin hărți computerizate în care captează, procesează, analizează, interpretează și stochează toate tipurile de informații geografice necesare.

5. Ingineri robotici. Robotica este o realitate de ani de zile. 

6. Dezvoltatori de realitate augmentată. Mark Zuckerberg are atât de multă încredere în el, încât și-a schimbat numele companiei în Metaverse. Prin realitatea augmentată poți să încerci haine dintr-un magazin sau să ai o întâlnire în Singapore fără a pleca de acasă. Este o tehnologie care este încă la început, dar este dezvoltată foarte serios. Multe locuri de muncă ale viitorului vor fi dedicate Metaversului.

Dar inteligența artificială va îmbunătăți din ce în ce mai mult roboții. Și aici va fi nevoie de un nou loc de muncă: antrenori care să faciliteze relația dintre roboți și oameni. Așa cum ai citit-o, coaching pentru roboți.

Revoluția industrială a însemnat pentru mulți oameni să părăsească mediul rural și să se mute în fabricile din oraș. După al Doilea Război Mondial , majoritatea oamenilor și-au muncit toată viața în aceeași companie în care au avut o carieră. 

În prezent, 40% din populația europeană nu are un loc de muncă obișnuit cu normă întreagă, ci mai degrabă lucrează part-time sau este freelancer. O persoană poate avea în medie aproximativ 11 locuri de muncă diferite în viața sa profesională. 

Izolarea globală din cauza pandemiei a făcut ca locurile de  muncă să se adapteze. Din martie 2020, prezența personală în companii a dispărut. Mulți au schimbat biroul cu camera de zi și costumul lor cu pijamale pentru a lucra. Unele companii au realizat că muncitorii pot fi mai productivi de acasă. În plus, este o economie de resurse pentru companie, care nu trebuie să cheltuiască pentru electricitate sau internet, și pentru muncitor, care nu trebuie să călătorească.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel