Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Cât părinţii sunt la serviciu, copiii fac drumeţii în pădure, înoată sau iau lecţii de magie.
Prima lecţie de dimineaţă e demnă de Hogwarts, celebra şcoală de magie din Harry Potter. După o vară plină de actitivăţi, Iris e in prima saptamana la şcoala de vară. Programul a continuat la muzeu, iar după prânz, cu o lecţie în parcul Cişmigiu. Pentru toate acestea, părinţii trebuie să plătească cel puţin 550 de lei pe săptămână pentru fiecare copil, potrivit Observatornews.
Excursiile cu trenul la mare sau la munte costă în plus. Copiii pot lua lecţii de actorie, înot sau tenis, iar dacă vor experienţe în pădure, drumeţii şi lecţii de zoologie, tariful creşte. simţitor, până la 400 de euro pe săptămână. Programul este de la 8 dimineaţa la 6 seara.
În timpul vacanțelor, taberele de vară sunt o alternativă pentru copii de a ieși din rutina familiei și de a face lucruri noi.
Știm deja ce este o tabără și cum funcționează, dar părinții ar putea avea o întrebare importantă: de ce să meargă în tabără? de ce să aleagă această opțiune pentru vacanța de vară și nu alta dintre cele multe existente? de ce mersul în tabără poate fi o experiență transformatoare?
Există la fel de multe răspunsuri ca și fiecare copil care a participat la o tabără de vară Natuaventura Ocio y Tiempo Libre și s-a bucurat de ea.
Există multe beneficii și motive pentru care mersul în tabără nu este doar o activitate recreativă, ci și o oportunitate unică de dezvoltare personală și de conectare cu natura.
Imersiunea în natură și îndepărtarea de rutina zilnică pot avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre mentale și emoționale. Astfel, mersul cu cortul a devenit o opțiune din ce în ce mai populară pentru cei care doresc să scape de stresul vieții de zi cu zi.
Credem că cel mai important lucru este că taberele de vară nu sunt doar o distracție pentru a ocupa un interval de timp liber în vacanțele școlare lungi, ci sunt o completare ideală pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.
Taberele de vară ajută la dezvoltarea abilităților, printre care:
Creativitate
Gândire critică și logică
Rezolvarea problemelor
Comunicare
Lucrul în echipă
Reziliență
Metacogniție
Departe de familie, au ocazia de a se descoperi în interacţiunea cu alţi copii şi adulţi ce nu fac parte din anturajul lui obişnuit. Vor învăţa să aibă grijă de ei înşişi, vor avea ocazia să ia singuri decizii şi să gestioneze diverse aspecte ale rutinei zilnice: spălatul zilnic, alegerea vestimentaţiei potrivite pentru vremea de afară, dar şi activităţile la care doresc să participe.
Desigur, ei sunt încurajaţi să fie independenţi, însă sunt şi supravegheaţi, acesta fiind modul ideal de a învaţă să fie responsabili, fără a-şi asumă riscul alegerilor complet greşite.
Peste o treime dintre tinerii de la sate au susţinut că nu au fost în concediu cu familia la munte sau la mare.
Datele unui sondaj realizat de World Vision Romania, scoate la iveală o realitate cruntă: aproape jumătate dintre adolescenţii din mediul rural afirmă că nu au fost niciodată într-o tabără de vară la munte şi patru din zece spun că nu au făcut niciodată o drumeţie pe munte. Sondajul a fost realizat printre adolescenții de la sate.
Datele mai arată, de asemenea, că mulţi dintre copiii din mediul rural nu au ieşit niciodată din satul lor, afirmă că se simt singuri vara, iar de multe ori preocuparea lor este îngrijirea gospodăriei, potrivit AGERPRES.
Un sfert dintre respondenţi au spus că se simt singuri sau se plictisesc în vacanţa de vară.
Dintre adolescenţii care au fost totuşi într-o tabără de vară, 64% afirmă că au mers în cele organizate prin intermediul Fundaţiei World Vision România, iar 23% au mers în tabără cu şcoala.
În acest context, World Vision lansează campania de strângere de fonduri "Muntele te surprinde. La fel şi viaţa de după liceu", prin care intenţionează să ducă 1.000 de adolescenţi din mediul rural în tabere şi drumeţii pe munte.
Oricine vrea să dăruiască experienţa unei tabere la munte unui adolescent din mediul rural o poate face online, pe https://bit.ly/3rDuluI sau prin SMS la 8864, cu textul SPERANŢA (4 euro/ lună).
Taberele de vară sunt organizate în cadrul programului "Vreau în clasa a 9-a" adresat liceenilor, care a fost implementat încă din 2008 ca răspuns la nevoia adolescenţilor din mediul rural de a-şi continua studiile la liceu. Unul dintre beneficiile oferite elevilor din cadrul programului este posibilitatea de a participa la o tabără de vară anuală, desfăşurată într-o locaţie montană, în perioada iulie - septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...
Alegerea numelui pentru...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Furia și izbucnirile...