Trucuri eficiente pentru ca cei mici să învețe o altă limbă în timpul verii într-un mod distractiv
Data publicării:
Învățarea unei limbi străine de către un copil are numeroase avantaje.

Știm cât de important este pentru copii să învețe limbi străine. Acest lucru le va deschide tot felul de uși în viitor și aduce, de asemenea, beneficii cognitive, deoarece copiii care învață alte limbi la o vârstă fragedă dezvoltă o mai bună capacitate de rezolvare a problemelor, o mai mare capacitate de concentrare și o mai mare creativitate. În plus, le facilitează învățarea mai multor limbi.

„Un alt aspect important este că studierea limbilor străine în timpul verii evită pierderea ritmului și a cunoștințelor dobândite în timpul anului școlar, deoarece practica regulată ajută la consolidarea a ceea ce a fost învățat”, spune Roberta Madrazo, director educațional al platformei de învățare a limbilor străine Nominis.

Vara poate fi o ocazie excelentă de a învăța o limbă nouă sau de a o perfecționa pe cea pe care o învățați. Există mai multe motive pentru care vacanța de vară este perioada ideală pentru acest lucru: „în primul rând, există mai mult timp disponibil, deoarece elevii au mai mult timp liber datorită vacanțelor școlare. Acest timp suplimentar le permite să petreacă mai mult timp studiind și practicând limba, profitând de o atmosferă relaxată și pozitivă care facilitează asimilarea cunoștințelor”.

Un alt factor este scăderea stresului și a obligațiilor școlare în timpul vacanței, situație care contribuie la o învățare mai eficientă, potrivit lui Madrazo. În plus, vara oferă oportunități unice de imersiune lingvistică și culturală, mai ales dacă elevii au posibilitatea de a călători în străinătate. Această imersiune naturală accelerează învățarea și permite o înțelegere mai profundă a limbii.

Cheia este să faci învățarea limbilor străine distractivă, dar cum?

Cunoașteți-vă copiii și adolescenții.

Cel mai important lucru este să vă înțelegeți copiii și adolescenții pentru a profita de interesele și contextele lor atunci când învățați o limbă nouă în timpul verii. Pentru a afla, specialistul recomandă observarea a ceea ce le place și adaptarea activităților lingvistice astfel încât să fie cu adevărat interesați de acestea

Acest lucru nu numai că îi va motiva, dar le va satisface și nevoile actuale, fără a genera stres sau respingere. De exemplu, dacă un copil este pasionat de fotbal, puteți folosi termeni și fraze conexe; dacă un adolescent iubește muzica, încorporați versuri de cântece și activități conexe.

Faceți-o distractivă. Introducerea activităților care le plac, cum ar fi vizionarea de filme, ascultarea de muzică sau gătitul de rețete tradiționale în limba pe care o învață, poate fi o opțiune fantastică. Cu cât le place mai mult procesul, cu atât vor fi mai motivați să continue să învețe.

Madrazo recomandă explorarea limbii în moduri creative și distractive și sugerează mai multe exemple, cum ar fi scrierea și înregistrarea, realizarea unui program radio cu un prieten, desenarea de benzi desenate sau pur și simplu conversația cu cineva în limba respectivă.

Sursa foto: freepik

Tehnologie și resurse digitale. Potrivit directorului Nominis, utilizarea tehnologiei poate fi foarte utilă pentru îmbogățirea învățării. În special, ea recomandă utilizarea aplicațiilor interactive, a platformelor educaționale pentru învățarea altor limbi și a resurselor online „care oferă metodologii inovatoare pentru a face învățarea limbilor străine interactivă, atractivă și cotidiană”.

Tehnici de memorare. Deși la început pot părea plictisitoare, totuși, „tehnicile de memorare pot fi distractive și foarte eficiente”, potrivit expertului, care susține că aceste tehnici ajută la crearea de asocieri vizuale și spațiale cu cuvintele. „Pune cuvintele noi în context scriindu-le în propoziții amuzante, mai degrabă decât în simple liste. Dacă le faceți mai distractive, spune ea, copiii dvs. le vor reține mai bine.

„Creați un mediu imersiv în casa dvs. prin muzică, filme, schimbarea limbii dispozitivelor lor electronice și, în general, consumarea de conținut în limba învățată.” Cheia este să expuneți copilul sau adolescentul la limba respectivă cât mai mult posibil în viața de zi cu zi. În mod logic, muzica pe care o ascultă, filmele pe care le urmăresc (cu subtitrare, dacă este posibil) și cărțile pe care le citesc ar trebui să fie alese de ei, pentru a le menține interesul și atenția și a facilita astfel învățarea. În orice caz, „a te bucura de proces este fundamental pentru a vedea progrese”, a explicat specialistul, pentru Hola.com.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Fondul clasei NU este legal: Acestea sunt sancțiunile

În România, colectarea de fonduri de la părinți pentru...



Cele mai noi articole

Bebelușii pot avea coșmaruri? Tot ce trebuie să știți!

Cum să înțelegeți ce perturbă somnul bebelușului în...

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel