UE cere detalii de la YouTube și TikTok cu privire la măsurile de protecție a minorilor
Data publicării:
Uniunea Europeană va solicita platformelor YouTube și TikTok informații cu privire la modul în care respectă noile reguli europene privind conținutul online și protecția copiilor, conform Reuters.

Thierry Breton, șeful industriei din UE, va trimite solicitarea sa către companii vineri, a adăugat sursa Reuters.

Noul regulament european cunoscut sub numele de Digital Services Act (DSA) cere companiilor Big Tech să facă mai mult pentru a combate conținutul online dăunător și ilegal, în special conținutul care vizează minorii.

DSA obligă, de asemenea, companiile să fie mai transparente în ceea ce privește procesele lor algoritmice, roboții și publicitatea țintită care amplifică conținutul și să facă mai mult pentru a combate produsele ilegale, nesigure sau contrafăcute vândute pe platformele lor.

Ce este Digital Services Act

Digital Services Act (DSA) este un regulament european care urmărește să reglementeze conținutul online și comportamentul platformelor digitale mari. Acest regulament a fost propus pentru a răspunde la provocările legate de securitatea, integritatea și protecția utilizatorilor în mediul online. Iată câteva puncte-cheie legate de DSA:

Protecția minorilor: DSA impune reguli stricte pentru protecția minorilor împotriva conținutului dăunător sau ilegal de pe platformele online.

Transparența algoritmilor: Companiile trebuie să ofere mai multă transparență cu privire la modul în care algoritmii lor selectează și promovează conținutul. Aceasta are ca scop reducerea efectului de „bule de filtrare” și de amplificare a conținutului extrem.

Lupta împotriva conținutului ilegal: DSA impune un efort mai mare pentru eliminarea conținutului ilegal, cum ar fi discursul de ură, materialele teroriste sau pornografia infantilă, de pe platformele digitale.

Măsuri împotriva produselor contrafăcute: Regulamentul solicită platformelor să combată vânzarea de produse contrafăcute pe platformele lor.

Protecția consumatorilor: DSA include măsuri pentru a proteja consumatorii în ceea ce privește publicitatea și informațiile incorecte sau înșelătoare online.

Cooperare între autorități și platforme: DSA stabilește un cadru pentru cooperarea între autoritățile naționale și platformele online pentru a asigura respectarea acestor reguli.

Regulamentul Digital Services Act are ca scop aducerea unei mai mari responsabilități asupra platformelor digitale și protejarea mai bună a utilizatorilor, în special a copiilor, în mediul online în continuă expansiune. Este un pas semnificativ în reglementarea conținutului și comportamentului online în Uniunea Europeană.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: tiktok  uniunea europeana  youtube 

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel