Un copilaș de 1 an și jumătate s-a stins din viață după ce s-a înecat cu o bucată de măr la creșă. Părinții dădeau 1.800 de lei/lună instituției neautorizate
Data actualizării:
Data publicării:
Copilul în vârstă de 1 an și jumătate, care s-a înecat cu o bucată de măr într-o creșă neautorizată din Oradea, a încetat din viață. Starea critică în care se afla de la finalul săptămânii trecute nu a permis mediciilor să îi salveze viața, și ieri după-amiază micuțul a pierdut lupta pentru viață.

Părinții copilului plăteau aproape 1.800 de lei pe lună pentru programul complet al creșei, care, din păcate, funcționa fără avize sau autorizație corespunzătoare, conform Observator. După tragicul incident, la doar o zi distanță, autoritățile au luat măsuri urgente și au închis unitatea.

Deși eforturile medicilor au fost susținute, băiețelul se afla în comă profundă încă de joi, de când a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Oradea. Din nefericire, nu s-au observat semne de ameliorare, iar ieri după-amiază corpul micuțului a cedat.

Medicii au dezvăluit că micuțul a stat mai mult de 6 minute fără oxigen

În urma tragicului incident din Oradea, medicii au dezvăluit că micuțul a stat mai mult de 6 minute fără oxigen, depășind limita critică peste care creierul poate suferi leziuni ireparabile în lipsa acestui element vital. La spital, bucata de măr cu care s-a înecat a fost extrasă după 18 minute de la incident, iar operațiunea a fost extrem de dificilă, având în vedere vârsta fragedă a micuțului.

Chiar dacă polițiștii inițial investigau cazul ca vătămare corporală din culpă, incidența tragică a determinat schimbarea încadrării la ucidere din culpă. Deși momentan nu există o persoană specifică vizată în acest caz, autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili responsabilitățile legate de tragedie.

Este important de subliniat că grădinița în care s-a petrecut incidentul nu avea autorizație de funcționare și nu figura pe lista unităților de învățământ autorizate din județul Bihor. Părinții, care credeau că își duc copiii pentru activități recreative, află acum că acestea nu aveau nicio acreditare didactică. Această situație adâncește preocupările cu privire la siguranța și reglementarea instituțiilor de îngrijire a copiilor, subliniind necesitatea măsurilor riguroase pentru prevenirea unor astfel de tragedii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel