Un medic pediatru dezvăluie o metodă infailibilă de a sufla nasul copiilor (Video)
Data publicării:
A-ți sufla nasul nu este o abilitate înnăscută,așadar trebuie să îi înveți pe copii cum să își sufle nasul, cu atenție și răbdare: iată cum să o faci într-un mod distractiv.

A-i învăța pe copii cum să-și sufle nasul este o etapă fundamentală în creșterea lor spre autonomie și auto-îngrijire: nu numai că îi ajută să se simtă mai bine atunci când sunt răciți, dar le permite și să prevină complicații supărătoare precum infecțiile urechii și sinuzita.

În general, copiii sunt pregătiți să învețe această manevră între 2 și 4 ani, atunci când își dezvoltă controlul și coordonarea motorie necesare. Cu toate acestea, fiecare copil este diferit, iar unii ar putea să o facă mai târziu – sau poate mai devreme.

Pentru sănătatea copilului, nu ar trebui să așteptăm până când acesta este răcit și are nasul plin de mucus pentru a-l învăța să-și sufle nasul: în acel moment nu se simte bine și starea de spirit nu este cea mai bună, așa că el ar putea fi frustrat și să nu fie înclinat să facă lucruri noi.

Dimpotrivă, este mai bine să începeți să o faceți atunci când copilul nu are nevoie de ea - deci atunci când nu este rece sau influențat - și să faceți din aceasta o acțiune jucăușă și distractivă.

Dar cum se face? Sfaturi utile vin de la dr. Chiara Morelli, medic pediatru, care pe profilul ei de Instagram oferă sugestii și strategii pentru a ajuta copiii în procesul lor natural de creștere.

Trucul de a-ți sufla nasul

Într-un videoclip recent de-al ei, doctorul a împărtășit o metodă „neprețuită” pentru a-i învăța pe cei mici cum să-și sufle nasul. Iată de ce avem nevoie pentru a o pune în practică:

- miezul de carton al unei role de hârtie igienică

- o minge de suficient de mică pentru a încăpea confortabil în interiorul cilindrului de carton.

Tot ce trebuie să facem este să punem mingea în interiorul cilindrului de carton și apoi să aducem un capăt al rolei mai aproape de nasul copilului nostru, invitându-l să sufle prin nas cu scopul de a împinge mingea din minge cu propria respirație.

Cu alte cuvinte, copilul va conecta acțiunea de a sufla aer prin nas cu capacitatea de a face mingea să iasă din nas. Odată ce a învățat tehnica, tot ce trebuie să facem este să înlocuim ruloul și bila cu un șervețel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dott.ssa_chiara_morelli (@dott.ssa_chiara_morelli)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel