Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog
A-i învăța pe copii cum să-și sufle nasul este o etapă fundamentală în creșterea lor spre autonomie și auto-îngrijire: nu numai că îi ajută să se simtă mai bine atunci când sunt răciți, dar le permite și să prevină complicații supărătoare precum infecțiile urechii și sinuzita.
În general, copiii sunt pregătiți să învețe această manevră între 2 și 4 ani, atunci când își dezvoltă controlul și coordonarea motorie necesare. Cu toate acestea, fiecare copil este diferit, iar unii ar putea să o facă mai târziu – sau poate mai devreme.
Pentru sănătatea copilului, nu ar trebui să așteptăm până când acesta este răcit și are nasul plin de mucus pentru a-l învăța să-și sufle nasul: în acel moment nu se simte bine și starea de spirit nu este cea mai bună, așa că el ar putea fi frustrat și să nu fie înclinat să facă lucruri noi.
Dimpotrivă, este mai bine să începeți să o faceți atunci când copilul nu are nevoie de ea - deci atunci când nu este rece sau influențat - și să faceți din aceasta o acțiune jucăușă și distractivă.
Dar cum se face? Sfaturi utile vin de la dr. Chiara Morelli, medic pediatru, care pe profilul ei de Instagram oferă sugestii și strategii pentru a ajuta copiii în procesul lor natural de creștere.
Într-un videoclip recent de-al ei, doctorul a împărtășit o metodă „neprețuită” pentru a-i învăța pe cei mici cum să-și sufle nasul. Iată de ce avem nevoie pentru a o pune în practică:
- miezul de carton al unei role de hârtie igienică
- o minge de suficient de mică pentru a încăpea confortabil în interiorul cilindrului de carton.
Tot ce trebuie să facem este să punem mingea în interiorul cilindrului de carton și apoi să aducem un capăt al rolei mai aproape de nasul copilului nostru, invitându-l să sufle prin nas cu scopul de a împinge mingea din minge cu propria respirație.
Cu alte cuvinte, copilul va conecta acțiunea de a sufla aer prin nas cu capacitatea de a face mingea să iasă din nas. Odată ce a învățat tehnica, tot ce trebuie să facem este să înlocuim ruloul și bila cu un șervețel.
View this post on Instagram
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Cum păstrează părinții relații...