Un pilot dezvăluie două moduri de a calma bebelușii care plâng într-un avion
Data publicării:
Zborul cu un bebeluș poate fi o adevărată sursă de stres pentru părinți, mai ales din teama că micuțul va plânge în timpul călătoriei. Din fericire, există specialiști care oferă sfaturi pentru a face zborul cât mai lin. 

Pentru mulți părinți, ideea de a lua avionul cu bebelușul poate părea un calvar, în special din cauza fricii că acesta va plânge prea mult. Dar, conform lui Jimmy Nicholson, un pilot din Sydney, Australia, există metode pentru a „opri copilul să plângă într-un avion”, notează parents.fr.

Într-un videoclip publicat pe TikTok, el abordează această problemă dificilă și explică faptul că a discutat cu „multe mame” despre acest subiect.

În urma acestor discuții, Nicholson susține că a descoperit două soluții, deși precizează că a doua nu este tocmai convențională.

Eficacitatea alăptării

Pentru a evita plânsul bebelușilor din cauza presiunii în timpul decolării sau aterizării, Nicholson explică: „când avionul câștigă altitudine, gazele din corp se extind, la fel ca atunci când eliberezi un balon. În coborâre, gazele trebuie să părăsească corpul. Acestea ies prin urechi, nas sau fese. Noi, adulții, putem înghiți, mesteca gumă sau practica manevra Valsalva (o tehnică de respirație care poate desfunda urechile), care ajută la expulzarea acestor gaze.”

Din moment ce bebelușii nu pot mesteca, el sugerează că alăptarea poate fi eficientă.

„Alăptați copilul în timpul coborârii. Aparent, funcționează. Mișcarea de supt și înghițire ajută la eliminarea gazelor prinse în urechi și sinusuri”.

Tehnica cubului de gheață

Al doilea sfat, „puțin neobișnuit”, recunoaște pilotul, este să faci copilul să sugă un cub de gheață.

„Cere-i însoțitorului de bord un cub de gheață, dă-i-l copilului tău și încearcă să-l faci să sugă cubul de gheață; îl va ajuta să-și deblocheze urechile.”

Totuși, acest sfat ar trebui evitat, deoarece riscul de sufocare este real.

Fiind mic, alunecos și uneori ascuțit la margini, cubul de gheață poate fi înghițit rapid și se poate bloca în gâtul bebelușului, provocând sufocare.

De asemenea, cubul de gheață se poate lipi de limbă și de interiorul gurii, ceea ce poate surprinde copilul și îi poate provoca disconfort.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Fondul clasei NU este legal: Acestea sunt sancțiunile

În România, colectarea de fonduri de la părinți pentru...



Cele mai noi articole

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel