Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” anunță o mărire URIAȘĂ la taxa de școlarizare
Data publicării:
Taxă uriașă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a anunțat o majorare a taxei de școlarizare pentru studiile de licență la medicină și stomatologie, aceasta urmând să crească cu 4.000 de lei, de la 15.000 de lei pe an la 19.000 de lei.

Modificarea este inclusă în propunerea pentru oferta de școlarizare la concursul de admitere din anul universitar 2025-2026, care va avea loc pe 13 iulie 2025.

Citește și Cum să crești o fiică puternică: Lecții esențiale pentru viitorul ei

Totuși, în propunere nu se clarifică dacă forma de finanțare a studiilor (buget sau taxă) obținută prin concursul de admitere va rămâne constantă pe întreaga perioadă a studiilor.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@bristekjegor

În 2024, admiterea la Medicină a adus o noutate importantă: studenții admiși la buget vor putea rămâne pe locurile fără taxă pe întreaga durată a studiilor, cu condiția să fie integraliști.

Prorectorul Valentina Uivaroși a declarat pentru Edupedu.ro că această măsură va „îmbunătăți considerabil relațiile dintre studenți”, care sunt adesea marcate de competiție și stres.

Propunerea pentru oferta de școlarizare a fost aprobată în ședința Senatului Universitar din 13 ianuarie 2025.

Vezi și Întrebări pe care să le pui copilului tău dacă este anxios

Cifra finală a locurilor pentru concursul de admitere din 13 iulie 2025 va fi stabilită și completată cu diverse categorii de locuri (pentru licee din mediul rural, locuri solicitate de SRI), după ce Ministerul Educației și Cercetării va face repartizarea acestora, conform propunerii.

În anul universitar 2025-2026, numărul total de locuri va crește, înregistrându-se o mică reducere a locurilor cu taxă și o majorare a celor financiate de la buget, comparativ cu anul anterior.

Numărul total de locuri disponibile la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București:

Taxele anuale

În 2025-2026, taxele sunt mai mari pentru programele de Medicină și Stomatologie (19.000 lei), comparativ cu cele din 2024-2025 (15.000 lei).

La Farmacie și FMAM, taxa anuală rămâne constantă (10.000 lei, respectiv 8.000 lei).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel