Urania Cremene: „Copiii măsoară iubirea în timp. Cinci minute pot face o diferență uriașă”
Data publicării:
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting
Uneori, de doar cinci minute are nevoie un copil ca să se simtă văzut, iubit, important.

Nu cadouri. Nu zile planificate la milimetru. Nu activități sofisticate. Ci cinci minute în care ne oprim din tot și suntem acolo. Cu totul. Fără telefon, fără „stai puțin”, fără „imediat”.

SURSA FOTO: Freepik.com@EyeEm

Citește și „Copiii trebuie să ne înfrunte, să ne obosească, să ne sfideze”: Lecția importantă pe care Oana Moraru o dă părinților care își doresc „copii buni”

Urania Cremene spune că iubirea e în atenția noastră, este în privirile din ochii noștri, în joacă și conversații sincere cu ei.
Și e atât de adevărat.

Trăim vremuri în care timpul e împărțit în taskuri, notificări și alergături. Iar uneori, copiii ajung la coada listei. Nu pentru că nu-i iubim – ci pentru că ne e greu să ne oprim.

Urania Cremene: „Cinci minute pot face o diferență uriașă”

SURSA FOTO: Freepik.com@teksomolika

Citește și Specialiștii îi imploră pe bunici să nu le mai spună nepoților aceste 3 lucruri: „Să fim mai atenți la limbajul pe care îl folosim!”

Dar pentru copilul tău, cele mai importante momente nu sunt cele în care „ai bifat tot”. Ci acelea în care te-a avut doar pentru el. Când l-ai ascultat cu ochii, nu doar cu urechile. Când ai intrat în jocul lui, chiar dacă era doar pentru cinci minute.

„Copiii nu au nevoie să stăm cu ei o zi întreagă ca să se simtă iubiți, văzuți, importanți în ochii noștri. Iubirea e în atenția noastră, este în privirile din ochii noștri, în joacă și conversații sincere cu ei.

Așa că uneori cinci minute pot face o diferență uriașă, cinci minute fără telefon, fără griji și gândul la alte sarcini. Cinci minute în care suntem doar ai lor, cu trupul și cu inima, copiii măsoară iubirea în timp”, spune Urania Cremene, specialist în parenting.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Cum a trăit o fetiță de 9 ani ziua în care tatăl ei a devenit președintele României: Nicușor Dan a depus jurământul, iar Aheea l-a urmărit emoționată din sală

„Scoateți Școala Altfel!” Mesajele care l-au surprins pe Daniel David. Ministrul spune de ce NU va renunța la cele mai criticate săptămâni din școală

Specialiștii îi imploră pe bunici să nu le mai spună nepoților aceste 3 lucruri: „Să fim mai atenți la limbajul pe care îl folosim!”

„Dictatură parentală” sau cadru sănătos de îngrijire? Cele 11 reguli stricte ale unei mame și profesoare care au împărțit internetul în două tabere

pixel